Hoşgeldiniz  

Antalya’nın gözü Avrupa’daki Rus’ta

Semih Köken | 11 Mart 2016 | Oteller, Turizm A- A+

Antalya’nın gözü Avrupa’daki Rus’ta

Rusya pazarını kaybeden Antalya, Berlin’de bir taşla iki kuş vurma çabasında. Antalya’nın yeni hedefi Avrupa’da yaşayan 5 milyon Rus

Antalya’nın en önemli turizm pazarı Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası başka pazarlarda telafi aranırken, en ilgi çekici kampanyası turizmin duayen isimlerinden Hüseyin Baraner’den geldi. Tur operatörü Germany Fans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner, Almanya başta olmak
üzere Avrupa’da yaşayan Rusların potansiyeline dikkat çekti. Baraner, sadece öneri ile de sınırlı kalmadı, yeni bir kampanyanın fitilini ateşledi.

YOL HARİTASI HAZIRLANDI
Dünyanın en büyük turizm fuarından ITB Berlin için Almanya’da olan Baraner, Avrupa’da yaşayan Rusların kurduğu medya yayın kuruluşları ve Ruslara hizmet veren seyahat acenteleri temsilcileri ile bir araya geldi. İlk temasların oldukça olumlu geçtiğini anlatan Baraner, Avrupa’da yaşayan Rusları Türkiye’ye tatile çekmek için bir yol haritası hazırladı.

5 MİLYON GURBETÇİ RUS
Yaşamını Avrupa’da sürdüren 5 milyon Rus vatandaşı olduğunu ifade eden Baraner, bunun yaklaşık 3.5 milyonunun ise Almanya’da yaşadığını söyledi. Baraner, bugüne kadar gözardı edilen bu kesimin turizm için yüksek potansiyel taşıdığının altını çizerek, “Rusya’da yaşanması muhtemel düşüşe karşın, gurbetçi Ruslar önemli bir alternatif olabilir” dedi. Baraner, gurbetçi Rusların, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Türkiye’ye tatile gitmeyin” çağrısına kulak vermediğini de sözlerine ekledi.

TANITIM KAMPANYASI
Proje kapsamında Almanya’da Rusça yayın yapan 3 televizyon kanalı, 4 dergi ve 3 gazete temsilcisi ile bir araya geldiğini açıklayan Baraner, “Birlikte bir kampanyanın startını vermeye karar verdik. Bu medya organlarında Türkiye reklamlarına başlayacağız. Türkiye ekleri çıkacak, Türk yemekleri tanıtılacak. Avrupa’da yaşayan Ruslara bu şekilde ulaşacağız. Medya kuruluşları da kampanyaya çok sıcak baktı” dedi.

ACENTE KONGRESİ
Baraner projeleri kurucusu olduğu Tourexpi.com isimli internet haber sitesi aracılığıyla gerçekleştireceğine ancak Antalya’daki sektör temsilcilerinden de destek talep edeceklerine değindi. Baraner, “Özellikle uçak şirketleri ve otellerle görüşeceğiz. Projeyi hayata geçirmek için destek gerekiyor” dedi. Baraner, destek bulması halinde gurbetçi Ruslara hizmet veren 700 seyahat acentesinin temsilcilerini de Antalya’da bir kongrede bir araya getirebileceğini anlattı.

GURBETÇİ TÜRKLER DE HEDEFTE
Daha önce de Avrupa’da yaşayan gurbetçi Türklere yönelik bir kampanya düzenleneceği açıklanmıştı. Gurbetçilere yönelik tanıtım çalışmaları 4 milyon gurbetçinin yaşadığı Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra, 300 bin gurbetçinin yaşadığı Kuzey Amerika ve 200 bin gurbetçinin yaşadığı Ortadoğu’yu da kapsayacağı ifade edilmişti.

BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR
Avrupa’da yaşayan Ruslara hizmet veren 700 Rus seyahat acentesinin Avrupa’nın farklı ülkelerinde hizmet verdiğini hatırlatan Baraner, bu acentelerle de ilgi çekici bir kampanyaya imza atmaya hazırlanıyor. Rus gurbetçilere çekilişle Türkiye tatili hediye edeceklerini ifade eden Baraner, “Avrupa’da yaşayan Ruslara çekilişle Antalya tatili hediye edeceğiz. Bu şanslı Rus ailelerden birinin tatilini de televizyon programına çevireceğiz. Havalimanından otele, kent merkezinden müzeye kadar tüm tatil kamerayla takip edilecek. Rus medya kuruluşlarının desteğiyle gerçekleşecek bu proje için Kemer’i düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle