Hoşgeldiniz  

Aktob’tan Alman Turist Önerisi

SEMİH KÖKEN | 21 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Oteller, Turizm A- A+

Aktob'tan Alman Turist Önerisi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ekonomik sorunlardan dolayı Rus turistlerde yaşanan 500 binlik düşüşün Alman turistle giderilebileceğini belirtti. Hacısüleyman, 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Antalya‘daki tesislerde yaklaşık 150 bin yerli turisti ağırladıklarını kaydetti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman,Ramazan Bayramı tatilinde, turizm kenti Antalya‘da otellerin yüksek doluluk oranına ulaştığını kaydetti. Hacısüleyman, bayram tatilinde Antalya‘daki tesislerde yaklaşık 150 bin yerli turisti ağırladıklarını açıkladı. Temmuz, ağustos aylarında okulların tatil olması ve sınavların bitmesiyle oldukça hareketli bir dönem yaşanacağını aktaran Hacısüleyman, “Eylül, ekim dönemi geçen yıla göre biraz zayıf geçebilir. Çünkü Rusya turizminde bir miktar gerileme yaşıyoruz. Bu gerileme yıl sonuna kadar düşündüğümüzde Antalya‘da yüzde 8’lik bir düşüşe neden olacak” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmelerin Türkiyedışında geliştiğini belirten Hacısüleyman, “Rusya’ya yapılan yaptırımlar da bizim dışımızda gelişiyor. Özellikle petrol fiyatlarının düşüklüğünden dolayıRusya ekonomisi 2016 yılında da durumun aynı şekilde devam edeceği beklentileri var. Bizde bu yıl eksi 500 bin kadar Rus turistimiz var. Bu eksinin devam edeceğini 2016’da bu durumun düzelmeyeceği durumu göz önüne alınarak, bütün planlarımızı yapıyoruz. Türkiye‘ye yakın ve ilgisi olan ülkelerde turizm tanıtım atağını yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Rus pazarındaki kaybı önlemek için Almanya‘ya yönelinmesi gerektiğinin altını çizen Hacısüleyman, şunları söyledi:

“Almanya’nın nüfusu 90 milyon ama Türkiye‘ye gelen Alman sayısı 3.5 milyon civarında. Geri kalan 1.5 milyon kişi ise bizim Alman pasaportlu Türk vatandaşlarımız. İstatistikler her ne kadar Alman turist sayısını 5 milyon gösterse de, biz daha çok 3.5 milyon Alman ağırladığımızı düşünüyoruz. Almanya‘nın bizim açımızdan çok kolay, kazanabiliriz. Ama çok çalışabiliriz. İspanya‘nın almış olduğu 11-12 milyon Alman sayısını bizim de ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bence ibremizi Almanya tarafına çevirsek bu kayıpları daha kolay kapatabiliriz.”

Geçen yıla oranla sektörde yüzde 8.5 geriden gittiklerini dile getiren Hacısüleyman, “Yıl bazında Antalya‘da 12 milyon turist ağırladığımızı düşünürsek, yüzde 8.5 hiç küçümsenmeyecek bir rakam olarak karşımıza çıkıyor. Sadece sayı olarak bakmamak gerekiyor. Genelde bu yıl yaşanan kayıplardan biriside ekonomik krizden dolayı ortalama kalış süresinin bir miktar daha azalmasıdır. Bu kaybı önlemek için otellerimizin yapmış olduğu fiyatlardaki indirimi de ekonomik kayıp olarak görmeliyiz. Bir geceleme kayıpla sezonu kapatacağız. Ekonomik olarak bu müthiş bir gelir kaybı oluyor” dedi.

Kasın ayında G 20 Zirvesi nedeniyle bir hareketlilik beklediklerini ifade eden Hacısüleyman, o tarihte dünyan bütün dikkatinin Antalya‘da olacağını ve Türkiye‘nin iyi bir tanıtım atağı gerçekleştireceğini belirtti. Hacısüleyman, ülkelerin temsilcileri ve gazetecilerle yaklaşık 2 bin kişinin Antalya‘da olacağını da sözlerine ekledi. –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle