Hoşgeldiniz  

2015 EMITT Fuarı 19’uncu kez kapılarını açtı!

Semih Köken | 22 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

2015 EMITT Fuarı 19'uncu kez kapılarını açtı!

22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

19. EMITT Fuarı’nın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TYD Başkanı Murat Ersoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları ve çok sayıda turizm profesyoneli katıldı. Açılışta konuşan Fuar Direktörü Hacer Aydın fuarın kısa sürede dünyanın en büyük 5. Turizm fuarı konumuna geldiğini belirterek katılımcı ve sponsorlara teşekkür etti.

“TÜRKİYE BİR TİCARET MERKEZİ”

EMITT’in açılışında konuşan TYD Başkanı Murat Ersoy, “EMITT her yıl her sene bir önceki seneye göre daha çok katılımcıyla başarıya koşan bir fuar. 140 binden fazla ziyaretçinin geldiği en cazip turizm organizasyonlarından biri konumunda. Türkiye en çok talep edilen turizm destinasyonu haline geldi. Öncelikle tüm dinlere hitap ediyor. Dünya’da 200’den fazla noktaya direct uçuşla bağlanabilen bir ülkeyiz. Vizesiz seyahat edilen veya çok kolay vize alınabilen bir ülkeyiz. Önmeli bir ticaret merkeziyiz.Bugüne kadar kum, güneş ve deniz turizmi ile anılan Türkiye kısa bir sure sonra ticaret turizmi ile de gündeme gelecektir. Türkiye’de 4 mevsim turizm hareketi devam etmektedir. Bize düşen Türkiye’nin imajına dönük çalışma yaparak 56 haftaya yayılan planlar yapmalıyız. Fuarı 71 ülkeden 200 ülkeye yayamak için herkesi ortak çalışmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE ARTIK TURİST İHRAÇ EDİYOR”

Fuarın öneminden söz ederek konuşmasına başlayan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “EMITT çok önemli bir noktaya geldi. Önemli bir turizm buluşması haline geldi. Ülkenin başarı öyküsüne parallel olarak giden bir fuar. Türkiye kabuki değiştiriyor. Gelişip, zenginleşiyor. Türkiye artık önemli turist ihraç eden ülkelerden biri. Bugün 10 milyon ziyaretçi yurt dışına gidiyor. Bu nedenle EMITT’in gelişmesi çok önemli. Dünyada arzu etmediğimiz olaylar yaşanıyor. Turizmn sihirli tarafı da burada. Farklı din ve kültürlerden gelen insanlar turizm adına bir araya geliyorlar “dedi..

“ODAK ŞEHİRLER ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI”

Açılışta bir konuşma yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş ise şunları söyledi: Turizm insanlığın ortak lisanı. Medeniyetlerin beşiği İstanbul’da insanların bir araya gelmesi farklı bir anlam taşımaktadır. Her bireyin dünya barışına katkı sunması gerektiğini düşünüyorum. Artık odak şehirler var. Şehirlerin yaşadığı dönemi kapattık. Yükselen sektör ve bireylerin buluştuğu şehirler var. Şehirler artık temaları ile gündem oluşturmakta. İstanbul’u değerleri ile öne çıkarmak adına çalışmalar yaptık. Sektör temsilcileri ile bir araya gelerek İstanbul’un Turizmini Geliştirme Platform kurduk. Bugün 11 milyon ziyaretçi ağırlayan bir şehir İstanbul. İnternet dünyayı küçülttü. Medeniyet ve kültürel özelliklerimizi dünyaya aktarabilme özelliğimiz var. Her bir kenti ayrı bir ülke özelliğinde. EMITT adeta dünyanın buluşma yeri. Hem kendi bölgelerimizi tanıtma hem de dünyada olup biteni anlamak için önemli bir fuar.”

“DESTİNASYONLARI AYRI BİR MARKA OLARAK PAZARLIYORUZ”

Anadolu’nun farklı illerinden gelen vali ve belediye başkanlarına özellikle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise şunları söyledi: Rekabetçi ve sürdürülebilir politikalar ile ülkemizin daha çok tanıtılması sağlanmış ve destinasyon odaklı çalışmalar ile Türkiye markası güçlendirilmeye çalışılmıştır. İstikrarlı yükselişini sürdüren Türkiye bu yıl da bir büyüme bekliyor. Ürün çeşitliliğimiz ve Türk mutfağının adeta yeniden keşfedilmesi, konaklama tesislerimizin ilk sıralarda yer alması 2015 yılı beklentilerimizi artırmaktadır. Turizm gelişimimizin sürdürülebilir olması için uluslararsı pazarlarda tanıtım faaliyetleri yapmaktayız. Destinasyonlarımızı ayrı ayrı markalar olarak pazarlıyoruz. İstanbul artık tüm dünyada bir marka değerine sahip. Kültürel imkanlar ve turizm alt yapısı ile adından çokça söz ettirmekedir. İstanbul en çok ziyaret edilen dünyadaki ilk 5 kent arasında yer almıştır.”

“TURİZM BARIŞA HİZMET EDİYOR”

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise şunları söyledi: Seyahat teknoloji ve araçlarının artmasıyla turizm sektörü bir gelişme göstermiştir. Turizm marka ve ürünleri ile rekabette öne çıkmaya çalışan bir sektör. Türkiye son 15 yılda 6. Sıraya kadar yükseldi. Türkiye önemli teşvikler sağladı ve sektör önemli fedakarlıklar yaptı. Turizm sektörü barışa hizmet etmesi lazım. İnsanların birbirini anlamasını gerektirmeli. Maalesef son yıllarda dünya geriye gitmekte ve barıştan uzağa düşmektedir. Umarım bu tip fuarlar barışa hizmet eder hale gelir.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle