Hoşgeldiniz  

Zeki Tuncer Parkı Görkemli Bir Törenle Açıldı

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Kemer Güncel A- A+

Kemer’in en büyük parklarından biri olan Zeki Tuncer Botanik Parkı bu gün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.
Başkan Gül yaptığı açıklamada; “ hizmetin en iyisine layık olan Kemer ve Kemerli vatandaşlara aynı şevk ve azimle hizmet etmeye devam edeceklerini” parkın tüm Kemer halkına ve Turistlere hayırlı olması dileğinde de bulundu.
Kemer Merkez Mahallesinde yaklaşık 5 Bin metrekare bir arsa içinde kurulan ve 4 aylık bir çalışma sonucu yapılan Kemer Belediyesi, Zeki Tuncer Botanik Parkı, görkemli bir açılışla Kemerlilerin hizmetine açıldı.
Törene; MHP Antalya Milletvekili, MHP MYK Üyesi Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Selim, MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Tuncer Ailesi, Başkan Vekili Sedat Akan, Başkan Yardımcıları Semih Top, Nuray Minta, MHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Murat Demir, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumali Afşin, Özcan Çeliktaş, Recep Yılmaz ve Ahmet Ali Güven, Kemer Sağlık Grup Başkanı Dr. Filiz Çetin, Kemer Ziraat Bankası Müdürü Murat Mithat Aksoy, Kemer MHP Kadın kolları Başkanı Zeynep Nizam, Kemer Belediyesi Daire Müdürleri, vatandaşlar ve turistler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; Kemer’de yapılmış olan ilk botanik bahçe herhalde Türkiye’de sınırlı sayıda yapılmış olan bu güzel botanik parkın açılışını birlikte yapıyoruz. Gezdiği bir geziden örnek veren Başkan Gül, “2010 yılındaydı eşimle beraber geziye çıktığımız zaman o ülkede bir turizm şirketi tarafından botanik bahçe gezisine götürüldük. Gezdiğimiz o bahçeyi ikimizde çok beğendik ve o parkın turistlerle dolup taştığını görünce, Video çekimleri ve resim çekimlerini Kemer’e getirdik bunu Kemerde yapmak istedik. Botanik Parkının yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gül; Tabi yeri çok önemli hem yapılması gereken yer hem de içindeki bitkiler önemliydi. Biz bütün çalışmalarını yaparken Kemer belediyemizin geçirmiş olduğu kötü bir sıkıntıdan dolayı birkaç defa bu ihaleler iptal edildi. İhaleye girenler olmadı derken zaman 2014 yılına kadar geldi dayandı biz ihalesini gerçekleştirdik ve iyi bir firmamız kendilerinin ellerine sağlık iyi bir araştırma sonucunda yapmaya karar verdik. Bunun yanında bizim müdürlerimizin çalışan arkadaşlarımızın titiz çalışması, Türkiye’de yapılmış olan çiçek fuarlarına katılaraktan bu bitkilerin araştırılması neticesinde bu parkımızı gerçekleştirdik. Çalışan arkadaşlarımıza hazırlayanlara ellerinin emeğiyle çalışan tüm işçi arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kemer belediyesi ellerindeki imkanlarla bölgedeki bütün parkları yapıyor.burada titiz davrandığımız bir konu var bu konu; biz bütün parklarımızı kadastro çalışmasında tapusu kime aitse yapmış olduğumuz o tesislere o kişinin ismini veriyoruz. Bu arsa Tuncer ailesi olduğu için Zeki Tuncer ismini verdik. Arsa sahiplerine de teşekkür eden başkan Gül; Tuncer ailesinden de övgüyle bahsetti. Türkiye’de ve Antalya’da takip edilen bir belediyeyiz. Kemer Belediyesi kendi imkanları ile çalışan bir belediye olduğunu ve bir başka belediyenin 10 liraya yaptırdığını biz Kemer belediyesi olarak 2 liraya mal ediyoruz ve yapıyoruz. Kemer belediyesini 2009 yılında aldığımız zaman 9 milyon lira bütçesi ve 12 milyon da borcu olan bir belediye olarak devir aldık. Şu an yapmış olduğumuz bütçe 115 milyon. Bunun yanında 35 milyon personel giderimiz var. Yaklaşık 170 tane aracı olduğunu da söyleyen Başkan Gül; daha ekonomik olsun diye kendi araçlarımızı alıp kullanıyoruz. Kemer belediyesinin titiz çalışmaları sonucunda 1 lira kamu zararı bulanamamıştır. Halan kamu zararı bulanmayan Belediyelerden bir tanesi Kemer Belediyesidir. Dedi
Sözlerinin sonunda Zeki Tuncer Parkının tüm Kemer halkına ve turistlere hayırlı olması dilerim. Dedi

MHP Antalya Milletvekili, MHP MYK Üyesi Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Selim ise yaptığı konuşmada; böyle güz bir tesisin açılışı için burada bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Kendisinin bir çok açılışta bulunduğunu ve bir çok belediyeye gittiğini söyleyen Selim, Kemer vatandaşı ile belediye Başkanı ile kucaklaşmış böyle güzel tesisleri kazandırmış. Kemer girişinden bulunduğumuz yere kadar gerçekten muhteşem bu anlamda önce Kemerli vatandaşlarımıza ve sonra belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada arsa sahibi Tuncer ailesini pek tanımıyorum ama bu tesisin yapılmasında Tuncer ailesin büyük katkıları olduğunu, bu vesileyle Tuncer ailesine, Belediye Başkanımıza ve çalışan arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Dedi
Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri kurdele keserek parkı gezdiler. Açılışa katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve açılışa katılan herkese günün anısına, çiçek fidesi hediye edildi.
Başkan Gül yaptığı açıklamada; “ hizmetin en iyisine layık olan Kemer ve Kemerli vatandaşlara aynı şevk ve azimle hizmet etmeye devam edeceklerini” parkın tüm Kemer halkına ve özellikle Turistlere hayırlı olması dileğinde de bulundu.
Vatandaşlar, böyle bir alanın yeniden güzelleştirip halkının ve Turistlerin hizmetine sunmasından dolayı Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e teşekkürlerini bildirdiler.
ZEKİ TUNCER BOTANİK PARKI TEMASI
Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projeleri hazırlanarak ihale edilen Zeki Tuncer Botanik Parkı yaklaşık 5000 m2 lik bir alan üzerinde 4 ayda yapımı tamamlanmıştır. Parkımın içerisinde güvenlik kulübesi, WC, otopark, çeşitli tema bahçeleri, bitki tünelleri, gösteri havuzu, yürüyüş yolları, oturma duvarı, kameriyeler, andezit çeşme, oturma bankları bulunmaktadır. Parkın girişinde çakıl taşı ile podima döşemesi yapılmıştır. Yürüyüş yollarında ise kesme andezit taşı travers kullanılarak doğal yollar yapılmıştır. Bitki tünellerinde çeşitli sarılıcı bitki türleri kullanılmıştır. Park tema bahçelerini içermektedir. Parkta; Narenciye Bahçesi, Koku Bahçesi, Bitki Gösterisi, Zen Bahçesi, Kaya Bahçesi, Topiary ve Bonzai Bahçesi, Su Kenarı Bitkileri ve Mevsimlik Çiçek Gösteri Bahçesi bulunmaktadır.
Park alanında toplam 91 tür bitki kullanılmış olup bunlardan en az 10 tanesi Kemer’de daha önce kullanılmamış veya nadiren kullanılmış bitkilerdir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle