Hoşgeldiniz  

“YÖRÜK YAŞAMI” KONSEPTİ KEMER YÖRÜK DERNEĞİNE BİRİNCİLİK GETİRDİ

SEMİH KÖKEN | 16 Haziran 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Bu yıl 12. Gerçekleşen Geleneksel Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali dün gerçekleşen programla son buldu. Düzenlendiği her yıl kortej geçişi ile start alan festivalin bu yılki birincisi hazırladıkları “Yörük Yaşamı” konsepti jüri tarafından birinciliğe layık görüldü.

Festivalin son gecesinde sahne alan sanatçı Mehmet Erdem’in konserinin ardından Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali Kortej Jürisi festival açılışındaki kortej geçişinde dereceye giren en iyi üç konsepti açıkladı. Turistler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen ve coşkulu anların yaşanmasına neden olan festival açılış kortejinin bu yılki birincisi Kemer Yörükler Derneğinin hazırlamış olduğu “Yörük Yaşamı” konsepti Festival Jürisi tarafından birinciliğe layık görüldü. Festival kortejinin ikinciliği ise Aura Club Kemer’in korteji, Üçüncülüğü ise Holiday Club Hotel’in korteji layık görüldü.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün ödülleri dağıttığı festivalin son gecesinde kortej birinciliğini kazanan “Yörük Yaşamı” Kemer Yörükler Derneği adına Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can ve Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Aslan 5.000 tl’lik ödülün de sahibi oldular.

Kortej ikinciliğini alan Aura Klub Kemer adına 3.000 tl’lik ödülü Adnan Şeker aldı. Kortej üçüncüsü olan Holiday Club Hotel’in kazandığı 2.000 tl’lik ödülü Kemer Holiday Genel Müdürü Volkan Yorulmaz aldı.

Bu yıl kortej birinciliğini kazanan Kemer Yörükler Derneği adına açıklamalarda bulunan Kemer Yörük Türkmen Beyi Durmuş Can; “Kültür mirasımıza sahip çıkan bir konseptle imzamızı attık. Ödül almak güzel fakat bizleri bu ödüle layık gören Festival Jürimize ve bizleri ödüllendiren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlerleyen zamanlarda yeni organizasyonlarda boy göstermeye devam edeceğiz” dedi.

IMG_6795 IMG_6812 IMG_6815 IMG_7993 IMG_8006

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle