Hoşgeldiniz  

YAYINIMIZ SES GETİRDİ ÜÇ TEKERLİLERE A 1 BELGESİ ŞART

Semih Köken | 03 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

FFElektrikli bisikletlere standart getirildi.

Turizm bölgelerinde özellikle rent a car işletmesi olanların tercih ettiği elektrikli bisikletlere standartlar getirildi. 0,25 KW üzeri elektrikli bisikletlere plaka ve A1 ehliyet zorunluluğu geldi.

Yerli ve yabancı bir çok kişinin tercih ettiği fakat düzgün kullanamadıkları için ya kazalara karıştıkları ya da kazalara sebebiyet verdikleri elektrikli bisikletler ile ilgili olarak yapılan yeni düzenleme ile 0,25 KW üzeri elektrikli bisiklet kullanıcılarına plaka ve A1 ehliyet zorunluluğu getirildi. Bu nedenle de özellikle rent a carlara bu konu ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce tebligat dağıtıldı.

 

 

Karayolları Trafik yönetmeliği ile rent a carlara dağıtılan tebligatta şu ifadelere yer verildi;

“21.03.2012 tarih ve 28240 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin üçüncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde; Bisiklet en çok 3 tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami sürekli gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştığında pedal çevrilmediği takdirde gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletlerde bu sınıfa girer. Şeklinde hüküm tesis edilerek elektrikli bisikletler bisiklet sınıfına dahil edilmiştir.”

BİR GÜN SONRA ZABITA VE TRAFİK POLİSLERİ UYGULAMA YAPTI

 

Tebligatların dağıtımından bir gün sonra Kemer Belediyesi Zabıta ekipleri ve Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kemer merkezdeki Çınarlı Kavşak’ta konu ile ilgili uygulama yaptı. Ekipler 1 saat içerisin de yaklaşık 20 adet 0,25 KW üzeri elektrikli bisikleti bağladı.elektrikli-bisikletlere-standart-getirildi2244ed986978d0322922 elektrikli-bisikletlere-standart-getirildi2298031db5e2cb848db4

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle