Hoşgeldiniz  

YANGIN İHBAR GRUPLARI GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Semih Köken | 05 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

YANGIN İHBAR GRUPLARI GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Ülkemizde meydana gelen Orman Yangınları hepimizin içini acıtmaya devam ediyor.

Bodrum Marmaris Manavgat  Alanya  da orman yangınları sürerken Kemer de bir kaç yerde başlayan ve halkımızın birlikte hareket ederek söndürdüğü orman yangınları için vatandaşlar kendi aralarında bir araya gelmeye başladılar.

İletişim ve mesajlaşma platformlarında bir araya gelen vatandaşlar kendi aralarında  gruplar kurarak bölge de tedbir amaçlı nöbet tutmaya başladılar.

Çamyuva , Kemer ,  Beldibi ,  Değirmendere de  bulunan Gruplar kendi aralarında görev bölümü yaparak en ufak bir ayrıntıyı değerlendirip en kısa zamanda kolluk kuvvetlerine haber veriyorlar.

Kemerin ne  kadar hassas bir bölgede olduğunu dile getiren vatandaşlar “BU KEMER BİZİM , KEMERİ YAKTIRMAYAÇAĞIZ, BAŞKA KEMER YOK”  sloganlarıyla çalıştıklarını gece gündüz devamlı olarak teyakkuzda olduklarını dile getiriyorlar.

Bilindiği gibi  Pazar günü Kemer Aslanbucak ta çıkan yangında vatandaşlarımız ellerindeki kovalarla yangını söndürmüş , Beyçikte çıkan yangında ise ilk vatandaşlar söndürme hareketine katılmışlardı.

Bir Durali Karacan dahil 8 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve motorsiklet görseli olabilir

Grup Lideri Semih Köken “KEMERİN ASLANLARI TEBRİKLER HEP YANINIZDAYIM
Kemer Acil  Yangın Grubu
Yelekler teslim edildi şimdi elimizden geldiği kadar dikkatli olup jandarma ve polise yardımcı olamaya çalışıyoruz” dedi

Kemerde yaşayan vatandaşların büyük takdirini toplayan bu grup hareketleri taktir toplarken Kemer Ayışığı Gazetesi Genel Yönetmeni Semih Köken tarafından kurulan ACİL KEMER YANGIN GRUBU 7 /24 devriye gezerek Kemer ve etrafına bilgi aktarımı sağlıyor.

Bir Burak Demirtas ve Mehmet Bulut dahil 12 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Kemer Çamyuva Mahalle muhtarı tarafından kurulan diğer bir grup ise 7/24 mahalle içi ve orman kenarlarında nöbet tutarlarken Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Civir “Mahallemizle gurur duyuyorum 24saat gönüllü çalışıyorlar. Ekipman desteği veren iş adamlarımıza teşekkür ederiz. Biz birlikte güçlüyüz.” dedi.

Değirmen dere kurulan Yangın ihbar grubu ise sabaha kadar  Göynük Merkez ve beldibi bölgelerinde sabaha kadar gezerek kolluk  kuvvetlerine bilgi veriyoruz diyerek çalıştıklarını ifade ettiler.

Bir 10 kişi, motorsiklet ve açık hava görseli olabilir

Göynük Mahallesi Değirmendere gençleri ile beraber Değirmendere nöbete devam teşekkürler Değirmendere

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle