Hoşgeldiniz  

VE GATAB KAPANDI….

SEMİH KÖKEN | 07 Nisan 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 5 yıl aradan sonra yeniden kazanan Ak Parti Adayı Menderes Türel, seçim öncesinde Kemer’de düzenlenen iki mitingde de GATAB’ın kapanmayacağını özellikle vurgulamıştı. Ancak, Antalya Valiliği’nde Cuma günü düzenlenen protokolle GATAB, ASAT bünyesine geçti.

Yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’yla birlikte kapatılacak birliklerin arasında yer alan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), geçtiğimiz Cuma günü Antalya Valiliği’nde gerçekleştirilen protokolle, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su Ve Atık İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) bünyesine geçti. Bir diğer anlamda tartışmalı ve gergin anlara sahne olan GATAB Meclis Toplantılarında, Kumluca ile ‘anlaşmalı evlilik’ yapılması halinde kurumun kapatılamayacağı öne sürülmüştü.

TÜREL ‘GATAB KAPANMAYACAK’ DEMİŞTİ

30 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonucunda 5 yıl aradan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanan Ak Parti adayı Menderes Türel, seçim öncesinde Kemer’de düzenlenen iki mitinge katıldı. Arslanbucak Mahallesi’nde Ocak ayının son gününde düzenlenen mitingde konuşan Türel, GATAB ile ilgili bazı açıklamalarda da bulunmuştu. Türel, “GATAB’a ikinci bir belediyenin üye olması için tedbir alınması gerektiğini ifade ettik. Ama maalesef muhalefet bunu engelledi. Başka bir belediyenin üye olmasını, ‘GATAB kapansın’ diye engelledi. Ama biz yılmadık ve gereken düzenlemeyi yaptık. GATAB aynı haliyle ve aynı şekliyle seçimlerden sonra yoluna devam edecek. GATAB’ta çalışan kardeşimiz işsiz kalmayacak. GATAB’ın kapanmasından ne istiyorsunuz? Bırakın o kardeşlerimiz Kemer’e hizmet etsin” diyerek muhalefeti suçlamıştı. Türel, Ak Parti Kemer adayı Yusuf Üras’ın Ralli Servis Alanı’ndaki mitinginde ise, “Yalan ve iftira. İyice çirkefe bulaştılar. ‘GATAB kapanacak’ diye sözler çıkarıyorlar. Nereden çıkarıyorsunuz? Bu yasayı kaleme alan birkaç kişiden biriyim. İftiradan başka bir şey bilmiyorlar” dedi.

İNTERNET SİTESİ DE KAPANDI

Geçtiğimiz ay yapım aşamasına alınan GATAB’ın resmi internet sitesi de kapandı. Birliğin, www.gatab.gov.tradresli resmi internet sitesini tıklayan internet kullanıcıları, ‘hata raporu’ ile karşı karşıya kalıyor. GATAB’ın geçen aylarda yenileme aşamasında olan ancak kapanan internet sayfasında, kurum ile ilgili bazı bilgiler, ihaleler ve haberler ile bültenlere yer veriliyordu.

GATAB’IN TARİHÇESİ

 

Kemer Kaymakamlığı’nın resmi internet sitesinde, ‘GATAB’ın tarihçesi’ başlığı adı altında şu bilgiler yer alıyor; “GATAB, Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’nin devamıdır. Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi’nin başlangıç tarihi 1977 yılına uzanmaktadır. Not: Bu proje ülkemizin plan, program, finansman ve işletme konularını beraberce ele alan ilk entegre turizm projesidir. 1991 yılında Rio de Janerio Yeryüzü Zirvesi’nde en iyi bütünleşik kalkınma projesi olarak ödül alarak başarısını uluslararası alanda kanıtlamıştır. Günümüzde GATAB üyeleri içerisinde: Beldibi, Göynük, Kemer, Çamyuva, Tekirova, Adrasan Belediyeleri ile Ulupınar, Beycik Ovacık ve Kuzdere Köyleri bulunmaktadır. GATAB’ın görev bölgesi Beldibi’nden Adrasan’a kadar uzanmakta, 80 kilometre uzunluğunda, 3 kilometre derinliğinde bir alanı kaplamaktadır. GATAB projesi “Çevre” ve “Turizm” kavramlarının beraberce ele alındığı, Devletin bakanlık düzeyindeki çalışmalar ile orman, çevre, turizm kavramlarını harmanlayıp yatırımcıya, halka doğrudan indiği bu proje, 2005 yılında değişen “Birlikler Kanunu” ile siyasi yapıya teslim edilmiş ve yerel yönetimlere duyulan güveni tescil etmiştir.”

 

 gatab_kemer_ve_bolgesi_icin_kis_hazirliklarini_tamamladi_h2427 gatab-tarih-olducaf2fdf08325801f48f5 indir
Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle