Hoşgeldiniz  

VATANDAŞIN AYAĞINA GİTMEYENE ADAYLIK YOK

Semih Köken | 25 Mart 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL KÖSE   10.SIRADA

Ak Parti’nin Genel Merkez kulisleri Antalya’nın 14 kişiden oluşan milletvekili listesinin belirlendiği haberiyle çalkalanıyor. Haberinin ardından geçtiğimiz  gün yapılan STK ların oy kullanmasından sonra yine listelerin şekillendiği ortaya çıktı.Kulisteki listeye göre ilk 5’de AB Bakanı Volkan Bozkır ın yerine Seçim işleri  Başkanı  Süleyman SOYLU nun adı öne çıkmaya başladı.Bu hafta meydana gelen Arınç ve Gökçek kavgasından sonra kulislerde dabana inmeyen aday adaylarının popileritesinin azaldığıda kaydedelirken  aday olmalarını garanti gören ve seçmenin yanında olmamaya kapalı kapılar ardında görünmez olan adayların büyük bir hüsrana uğrayaçaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

Bunlardan biri Hüseyin Samani ve Gökçen Enç  ilk sırayı alırken eski il başkanı   Mustafa Köse nin kendini ilk üçte olduğu dile getirmesi Genel Merkezin kulağına gitmiş olaçakki   Köse nin bu şartlarda  merhum Hamza Taş gibi ilk üçü beklerken 7 veya 8 inci sıradan listeye girmesinin ihtimalinin doğduğu bildiriliyor.

7 Haziran 2015’de yapılacak Milletvekilliği genel seçimleri için, özellikle AK Parti’de hummalı bir çalışma devam ediyor. Genel merkez kulislerinde konuşulanlara göre; partinin bazı önemli isimlerinin, müracaat yaptığı illerden değil de, memleketlerinden ya da başka illerden aday olacağı bildiriliyor. AK Parti genel merkezi aynı yöntemi 2011 seçimlerinde de kullanmıştı. Bu yöntemle AK Parti birçok ilde beklenenden daha fazla milletvekili çıkartmıştı. Ankara kulislerinde; 14 milletvekili çıkartan Antalya ile ilgili milletvekili aday listesinin netleştiği iddia ediliyor.

Ak Parti’nin bütün genel seçimlerde ‘bakan-ağabey’ formülü uyguladığı Antalya’da 7 Haziran seçimleri için birinci sıradan Süleyman SOYLU  ismini gündeme getirdiği ve Ankara kulislerinde, 6. sıradan sonra listede değişim yapılabileceğine de dikkat çekiliyor. Bunun yanında geçtiğimiz hafta yapılan stk aday yoklasamında öne çıkan bir kaç adayın şansının daha da yükseldiğini bunun başındada Güney doğu kökenli olduğu için  çalışkan ve başarılı  Maruf  Sakin in adının  listede güzel bir yer bulacağı na kesin gözüyle bakılırken bayan adaylar arasında ise RAZİYE  Gökaktaş ın  adı  geçmeye başladı .Ankara’da ilk belirlemelere göre hazırlanan 14 kişilik milletvekili aday listesi ise şu şekilde:

1- Süleyman soylu
2- Habib Akman
3- Abdurrahman ARICI
4- Cihan Bulut
5- İbrahim Türkiş
6- Raziye Gök Aktaş
7-Sadık BADAK
8- Maruf SAKİN
9- Yaşar Tabur
10- Mustafa KÖSE
11- İrfan Şefik
12- Tolga Karataş
13- Serap Kadıoğlu
14- Hakkı Beşkazalı

11064754_1593155950921224_8126726042602141415_n

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle