Hoşgeldiniz  

Vatandaş isyanlarda Manavgat HDP binasına girdi..

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayına Antalya’nın Manavgat ilçesinde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı. Denizli’de ise HDP binasına yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Manavgat’ta HDP binası taşlandı, Türk bayrağı asıldı.

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayına Antalya’nın Manavgat ilçesinde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı. Denizli’de ise HDP binasına yürümek isteyen gruba polis engel oldu.

Manavgat’ta HDP binası taşlandı, Türk bayrağı asıldı.

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayına Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.00 toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 19.30’da yürüyüşe geçti. Antalya Caddesi’nden geçen grupta bulunanların sayısı katılımlarla yaklaşık 2000 kişiye ulaştı. Hasan Fehmi Boztepe Caddesi’nden geçerek Çakal Deresi Mevkii’ndeki HDP İlçe binasına gelen grup, polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini zorlayarak aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1’inci kattaki HDP İlçe binasının tabelasını sökerek attı. Daha sonra parti bayrağını da atan göstericiler, içerideki eşyaları da sokağa attı. Sokaktaki kalabalık, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı.

Grup, daha sonra HDP binası önünde İstiklal Marşı okudu, binaya da Türk bayrağı astı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü. Olayları kontrol altında alan polis, olası saldırıya karşı HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle