Hoşgeldiniz  

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

Semih Köken | 20 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

SELÇUK Üniversitesi ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından organize edilen 15’inci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı.

Kemer İlçesi’nde bulunan Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Polonya, İran ve Rusya’dan toplam 50 sualtı fotoğrafçısı sualtında fotoğraf ve video çekecek. Organizasyonunun açılış dolayısıyla kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Kağan Karabulut, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeologu Yar. Doç. Dr. Hakan Öniz ve sualtı fotoğrafçıları katıldı.

Sualtı günleri kapsamında sualtı fotoğraflama ve görüntüleme yarışmaları düzenlenecek. Kemer’in Tekirova Mahallesi’ndeki Üçadalar mevkisinde çekilecek fotoğraf ve videolar, uluslararası jüri tarafından değerlendirilerek, dereceye girenlere ödül verilecek.

Açılışta konuşan Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, etkinliğin düzenlenmesi sadece Kemer için değil, insanlık tarihi açısından da önemli bir adım olduğunu söyledi. Kaymakam Feslihan, Kemer’in sualtı alanında önemli bir lokasyon haline geldiğini belirterek, uluslararası alanda da önemli yerlerde olduğunu kaydetti.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karabulut ise Selçuk Üniversitesi’nin Kemer’deki Sualtı Araştırma Merkezi’nin rektörlük onayıyla çok yakında enstitüye dönüştürüleceğini, lisans üstü eğitim vermeye başlayacağını söyledi.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz da Kemer’deki sualtı zenginliğinin yadsınamayacağını ancak yapılan çalışmaların hala yetersiz olduğunu ifade ederek, etkinliğin turizm açısından da önemli olduğunu vurguladı. Yorulmaz, Kemer’in dünyadaki 50 dalış merkezi arasında olduğunu aktararak, bunun bilincinde olarak hareket etmek gerektiğini sözlerine ekledi.
08f6018b40e2c45a9944b25efe03efc3

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle