Hoşgeldiniz  

‘Turizmden Anlayan Bakan’a İhtiyacımız Var’‏

Semih Köken | 24 Ağustos 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

“Nasıl ki Ekonomistten Sağlık Bakanı olmuyorsa, Avukattan da Turizm Bakanı olmaz” diyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Turizm Bakanı’nın ülke turizmi için çalışması gerektiğini söyledi ve ekledi;

‘Turizmden Anlayan Bakan’a İhtiyacımız Var’

Kemer ve Alternatif turizm konularında açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, turizm sektörünün içinde bulunduğu durumu anlattı. Başkan Gül, “Turizmden anlayan bir Turizm Bakanı’na ihtiyacımız var” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Ekonomistten nasıl ki Sağlık Bakanı olmuyorsa, Avukattan da Turizm Bakanı olmaz” dedi. Turizmin Türkiye için önemine vurgu yapan Başkan Gül, Antalya ve Kemer’in 2015 turizmini değerlendirdi. 2015 Turizm sezonuna başlamadan önce bazı sıkıntıların hissedildiğini ifade eden Başkan Gül, “Moskova Fuarı’ndan sonra turizmde yüzde 25 gibi bir zararının olacağı belliydi. Nitekim herkes şartlarını buna göre ayarladı. Doların yükselmesiyle bu sıkıntılar devam ediyor. Şu anda bakıldığı zaman Almanya’nın haricinde hemen hemen bütün ülkelerde ekonomik sıkıntı var. Bunların yanında bir de son aylarda terör olayları yaşanmaya başladı. Bizim bu seneki halimizi gelecek sezonda arayabiliriz” dedi.

AVUKAT’TAN TURİZM BAKANI OLMAZ

“Turizm bir Devlet Politikasıdır” diyerek, teşviklere değinen Başkan Mustafa Gül, “Ülkede huzur yoksa, yapılan turizm yatırımları boşa gider. Turizm ve turizm yatırımları için önce ülkemize Turizm Bakanı’nın gelmesi lazım. Turizm Bakanı olmadığı sürece bunları yapmak mümkün değil. Diğer bir deyimle Ülkenin itibarı olan turizmi ön plana çıkarmak ve yönetmek için bize bir Turizm Bakanı gerek. Bakıyorsunuz bizim Turizm Bakanımız ülkemizin turizmini bırakmış, koalisyon görüşmelerinde başrol oyunculuğu yapıyor” dedi.  “1980’lerden beri ülkemizdeki Turizm Bakanları’nın hiç biri turizmden anlamıyordu” diyen Başkan Mustafa Gül, “Sadece bu dönem için söylemiyorum. Turizm bir motive işidir. Balık baştan kokar. Önce biz başımızı düzeltmemiz lazım. Turizm Bakanı şuanda hükümet kurulacak diye etrafta koşacağına Turizmin refah seviyesine ulaşması için hareket geçmelidir. Bunun akabinde ise, Devlet, Bakanlık ve Belediyeler üstüne düşen görevi yapmalıdır. Her şeyden önemlisi Turizm Bakanımız, Bakışını, çevresini, ve ufkunu değiştirmelidir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle