Hoşgeldiniz  

Turizm Sezonu Bitti, Yıkım Başladı

SEMİH KÖKEN | 28 Kasım 2014 | Kemer Güncel A- A+

Belde belediyesiyken Konyaaltı ilçesine bağlanan, 2012 yılında da referandumla Kemer’e bağlanan Beldibi’ndeki imara aykırı ve kaçak binalar hakkında hem Konyaaltı, hem Göynük belde belediyelerinin kaçak tespit tutanakları ve yıkım kararları bulunuyordu. Kemer Belediye Encümeni, İmar Kanunu’na ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu’na aykırı yapıların yıkımına karar vermişti.

JANDARMA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Jandarmanın güvenlik tedbirleri altında son birkaç gündür devam eden yıkım, son olarak 82 dükkanın bulunduğu çarşıda başlatıldı. Sabah saatlerinde Antalya Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Fatih Üstündağ komutasında özel birlikler ve Kemer Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin ile görevli subayların idaresindeki birlik, yıkımın yapılacağı Atatürk Caddesi’nde bulunan Arslan Çarşısı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

ENGELLEMEK İSTEDİ

Yıkım ekiplerinin geldiğini haber alan çarşı sahibi Burhan Arslan, kendilerine tebligat yapılmadığını belirterek yıkımı durdurmak istedi. Yıkımı kendilerinin yapmak istediğini söyleyen Burhan Arslan, “Camların tanesi 2 bin lira yapmayın” dedikten sonra, belediye ekiplerine “Bizim suçumuz size oy vermek” diye bağırdı.

ARA DUVARLAR BALYOZLARLA YIKILDI

Kemer Belediyesi’nin İmar ve Şehircilik, Fen İşleri Zabıta, Park ve Bahçeler, Hayvan Barınağı birimlerinin hazır bulunduğu yıkımda, dükkanların içindeki eşyaların tahliye edilmesinde ve camlarının sökülmesinde belediye görevlileri yardımcı oldu. Çarşıdaki bazı dükkanların ara duvarları balyozlarla yıkılırken, dış tarafta kalan dükkanların tuğla duvarları öğleden sonra kepçeyle yıkıldı. Belediye yetkilileri, yıkım kararlarının uygulanmasına devam edileceğini belirterek, kaçak dükkanlarda bulunan eşyaların tahliye edilmesi konusunda uyardı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle