Hoşgeldiniz  

TURİZM ESNAFININ SESİNİ DUYUN

Semih Köken | 17 Mayıs 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

TURİZM ESNAFININ SESİNİ DUYUN

17  Günlük  kapanmanın ardından açıklanan kararname esnafın moralini bozdu ..

Rusyanın uçak seferlerini kapatmasının ardından 17 gün boyunca evlerinde hapis olan Turizm esnafı bu sabah hayırlı olur niyetiyle dükkanlarını açtı ancak açıklanan kararname ile  esnafın hayalleri suya düştü.

Akşam saatlerinde kapanmanın 20:00 olması Turizm esnafını isyan ettirdi. Sosyal medyada  ve  değişim platformlarda  haklı sesini duyurmaya çalışan  Turizm  esnafı isyan ediyor

Parti Başkanları  esnaf kuruluşları Ticaret odalarının göreve davet eden esnaflar  “Turizm bölgelerindeki işletmelere ayrı saat uygulaması olmalı…

Özellikle Antalya bölgesindeki turizm işletmelerinin kapanış saatleri en erken 23.00 olmalıdır. Antalya Valiliğimiz konuyu değerlendirmeli gerekirse açılış saatleri 11.00 kapanış saatleri 23.00 olarak bölgesel uygulama yapılmalıdır.Ayrıca Hafta sonu yasak uygulamasının en azından cumartesi günleri muaf tutulmalı.”  dediler.
Bir Salim Uysal görseli olabilir
Turistlere hiç bir yasak yok.
Peki otelden çıkan turiste hizmet verecek Restaurant ve Cafelerde oturmak neden yasak? İşletmemize Gelen turistler akşam 20:00 ye kadar paket yaptırıp parklarda mı yiyecekler? 20:00 den sonra karşı kaldırımdan telefon açıp sipariş mi verecekler?
Sadece yeme içme sektörü değil, turizm bölgelerindeki diğer esnaflar, cirolarının yaklaşık %80 nini akşam 20:00 ila 24:00 arasında yapmaktadır.
Turizm bölgelerindeki esnafların, ayrı bir planlamayla çalışma saatleri acilen düzenlenmeli.
Bunun için turizm bölgelerindeki, başta yerel yönetimler olmak üzere, Ticaret Odaları ve temsilcileri, Esnaf odaları ve dernekleri gerekli girişimleri ivedilikle yapmalıdırlar. Bu odalara, derneklere Ödediğimiz aidatlar bizlerin haklarını savunmaları için ödenmektedir, saltanat sürmeleri için değil.
Bir Abdullah Çilengir,Mesut Hüseyin Özgüngör ve Abdurrahman Polat dahil 11 kişi ve gülümseyen insanlar görseli olabilir
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle