Hoşgeldiniz  

TURİZM ESNAFI İSTİSNA İSTİYOR

Semih Köken | 02 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

TURİZM ESNAFI İSTİSNA İSTİYOR
ESNAFTAN “DÜKKANLARIN KAPANMA SAATİ UZATILSIN” TALEBİ
TURİZM ESNAFI İSTİSNA İSTİYOR
 Kemer ilçesinde esnaflar dükkanların 21.00’de kapatılması kararının en az 1-2 saat esnetilmesini isteğiyle Kaymakamlık önüne geldi. Makamında bulunmayan Kemer Kaymakamı Yücel Gemici esnaflara bir gün sonraya randevu verirken, Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz bazı esnaflarla görüşerek sorunlarını dinledi.
Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Haziran ayı normalleşme tedbirleri genelgesinde akşam 21.00’da kapanması gereken dükkanların işletmecileri, turizm bölgelerinde konaklayan turistlerin gündüz zamanlarını genelde denizde veya başka aktivitelerde geçirdiğine dikkat çekerek, “Zaten turistler akşam yemeğinden sonra, 20.30-21.00 saatlerinde sokağa çıkıyor. Tam onlar alışveriş yapacakken bizim dükkanlarımızı kapatmamız isteniyor. 15 aydır zaten mağduruz. Turizmci sadece otelciden ibaret değil, biz de turizme hizmet ediyoruz, bize de tolerans gösterilmeli” diyerek gerekirse açılış saatinin öğleye kadar kaydırılmasını, akşam kapanış saatinin de en az bir saat, mümkünse gece yarısına kadar uzatılmasını istedi.
Esnafların taleplerini iletmek üzere Kemer Kaymakamlığı önüne gelmesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevkedildi. Kemer Kaymakamı Yücel Gemici’nin makamında bulunmaması üzerine kendisine ulaşan personel, Gemici’nin esnaf temsilcileriyle yarın görüşebileceğini bildirdi. Bu arada Kaymakamlık önüne gelen Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz da esnaflarla görüşerek sorunlarını dinledi. Esnaflar olaysız dağıldı.
AK  PARTİ İL BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Kapanma süresinde sıkıntı olduğunu bildiklerini bunun için  içişleri bakanlığına başvurduk Turizm esnafı için bir ayrıcalık tanınacaktır dediler.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle