Hoşgeldiniz  

Türel: Antalya’yı Zirveye Çıkaracağız

SEMİH KÖKEN | 27 Ekim 2014 | Kemer Güncel A- A+

 

 

ANT_4303 ANT_4181 ANT_4203

Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Menderes Türel, “Bizim siyaset anlayışımız hizmetten geçiyor. Biz hizmet etmek için siyaset yapıyoruz.İdeolojik deyimler ideolojik tavırlar ideolojik siyaset bizim işimiz değil işte o yüzden hizmetle meşgul olansiyasetçiler olarak dedikodu üretmiyoruz, aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlara müsaade etmiyoruz.En önemlisi birliğimizi beraberliğimizi koruyoruz. İşte Antalya’da sağladığımız başarının sırrıda budur” diye konuştu.

 

Antalya’nın en önemli şanslarından bir tanesinin deKültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olduğunu ifade eden Türel, “Adana’yı doğduğu yer olarak gören ama doyduğu yer olarak Antalya’yı hiçbir zaman ihmal etmeyen Bakanımız Sayın Ömer Çelik’in Antalya’ya olan özel ilgisini şahsen çok iyi biliyorum. Son 3 haftadır bakanımızın Antalya’ya 3’üncü gelişi. Sayın bakanımız Antalya’ya genellikle tedbirli kıyafet, kimseye haber vermeden gelir. Kimisinde havadan denetler kimisinde karadan. Antalya hassasiyetlerini çok büyük bir dikkatle takip ediyor. Desteklerini alma noktasında her zaman hiçbir eksiğimiz olmadan gereğini yapıldığını görüyoruz” dedi.

ARITMALAR MAYIS’TA TAMAM

Türel şöyle devam etti: ‘ Yeni hizmet sınırlarımız içerisinde Antalya’nın 40 km’lik sahil sınırı 640 km’ye çıktı. Maalesef Manavgat’ta Serik’te Alanya’da hatta Kemer’ de çok ciddi arıtma problemleri ile karşı karşıya kaldık. Bu problemlerin çözülmesi olmazsa olmazımızdı çünkü deniz turizmin en büyük sermayesi bunu koruyamazsak bindiğimiz dalı kesmiş oluruz. Bu nedenle derhal projelendirme çalışmalarına başladık.Hatta hemen Turizm Bakanlığı ile çalışmalarımızı yürüterek bir araya geldik. Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümetimizin ilan edilmek üzere olduğu saatte biz bakanlıkta çalışıyordukve bakanlığımız bize 50 milyon lira yani eski parayla 50 trilyon lira Maliye Bakanımızla birlikte, Dış İşleriBakanımızında takipleriyle ve talimatlarıyla bir bütçe ayırmak suretiyle bu arıtma projelerini derhal tamamlamamız hususunda büyük destek oldu.”

Söz konusu arıtmaların Kasım ayı içerisinde ihalelerini yapacaklarını müjdeleyen Başkan Türel, “Nisan sonu en geç Mayıs ortasına kadar Manavgat’ta 200 bin kişi kapasiteli, Serik’te ise 40 bin kişi kapasiteli arıtma tesislerini tamamlamış olacağız” dedi.

5 YILDA 15 YIL KAYBETTİK

Antalya’yı hak ettiği noktaya getireceklerini kaydeden Türel şunları söyledi: “Antalya’da önceki dönemimizde yaptıklarımız ortada ve Antalya büyük bir hızla zirveye çıkıyor iken birisi katta asansöre bindi, stop düğmesine bastı.5 sene de 15 beş sene kaybettik.Şimdi bu yükselen asansörü yeniden zirveye çıkaracak çalışmalar yürütüyoruz.Bir Batı Çevreyolunu dahi arkadaşlar birbiriyle kavga etmekten, parası pulu bütçesi her şeyi hazır olduğu haldeaçmayı başaramadılar. Hepsini bir kenara bırakın denize indirdiğimiz üç deniz otobüsünü bile çalıştırmayı başaramadılar. O yüzden Antalya çok şanslı bir dönem yaşıyor. Batı Çevreyolunu inşallah Nisan ayı gibi Uncalı kavşağına kadar hizmete sokmuş olacağız ve sahili o ağır vasıtalı araç trafiğinden kurtarmış olacağız. Kurtarmakla kalmayacağız Konyaaltı’nı dünyanın pırlantası yapacak bir projeyle Aralık ayında tanıştıracağız, Boğaçayı ile birlikte Antalya’ya hediye edeceğiz.”

 

Başkan Menderes Türel gerçekleştireceği diğer projeleri ise şöyle anlattı: “Havaalanı yolunda ciddi bir sıkışıklık yaşamaktayız. Toptancı halden havaalanına kadar yeni bir yol inşaatına Ocak ayında başlıyoruz. İhalesini bugünlerde sonuçlandırıyoruz. Hizmet binamız bizim dönemimizde yüzde70-80 tamamlanmıştı.Maalesef bizden sonra bir çivi dahi çakılamamıştı. Onun ihalesini 17 Kasım’da yapıyoruz. İnşallah yeni hizmet binamıza 2015’inEylül ayında taşınmış olmayı planlıyoruz. Yine bildiğiniz gibi İl Özel İdaresinin yıkımı yılan hikayesiydi.Gelir gelmez görevimin gereğini yaptım ve yıktım.Şimdi İl Özel İdaresini Yavuz Özcan Parkı ile beraber yeniden ele alıyoruz. Bununla ilgili ihalemiz de 18 Kasım’da yapılacak. Zaman zaman tartışmalar çıkıyor. Malum Yavuz Özcan Parkı içerisinde bir takım derneklerin yerleri var. Biz o dernekleri elbette alternatif sunmak suretiyle taşımak durumundayız. Orada TRT’ninde yeri var ama biz onları orada koruyacağız diye Antalya’yı böylesine güzel bir park projesinden mahrum edebilir miyiz? Bunu kabul etmek mümkün müdür? Tabii ki biz şimdi gereğini yapacağız, alternatif çalışmalarımızı da yürüteceğiz ama bu projeyide Antalya’ ya kazandıracağız.”

 

Mevlana kavşağının üç katlı hale geleceğini belirten Türel, “Böylelikle Mevlana kavşağındaki problem bitecek.İnşallah önümüzdeki ay ön projeleri gelecek.  İnşallah Mevlana kavşağını da Haziran ayına kadar Antalyalıların hizmetine sokmuş olacağız. Kızılırmak caddesi ile Kepez belediyemizin önündeki yolun bir de altından geçiş yapıyoruz. Bu yolu Sakarya bulvarına kadar yer altı yolu olmak kaydıyla çözmüş olacağız. Yaklaşık 1700 metrelik bu yoluda 2015 inşallah Antalyalıların hizmetine sokacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle