Hoşgeldiniz  

TOPALOĞLU’NA İHALEYE FESAT İDDİASI

Semih Köken | 14 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

TOPALOĞLU’NA İHALEYE FESAT İDDİASI

GÖRÜLMEMİŞ BİÇİMDE İHALE DIŞINA İTİLEN ESNAF SAVCILIĞA BAŞVURDU
NECATİ TOPALOĞLU’NA İHALEYE FESAT İDDİASI


Kemer Belediyesi’ne ait taşınmazların ihalelerinde yapılan akıl almaz uygulamalara bir yenisi eklendi ve daha önce iki kez girdiği dükkan ihalesine katılamaması için başvuru prosedürünün, Başkan Necati Topaloğlu’nun emriyle belediye görevlileri tarafından kasten tamamlanmaması sonucu üçüncü ihaleye katılamadığını iddia eden esnaf Bekir Can Uluçay, Topaloğlu ve ilgili servislerdeki belediye çalışanlarının görevini kötüye kullandıkları, kamuyu zarara uğrattıkları ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, Kamu İhale Kurumu’na da ihalenin durdurulması talebiyle başvuru yaptı. Uluçay’ın başvuruları cevap beklerken yapılan ihalede daha önce kira teklifi 170 bin 250 TL’ye kadar çıkan dükkanlar 71 bin TL’ye ihale edildi.

 


TEKLİF 170 BİN ÜSTÜ, YATIRILAN SIFIR TL
Edinilen bilgiye göre Lise Caddesi’nde bulunan Belediye Çarşısında bulunan iki dükkanın, daha önce 8 Eylül ve 30 Kasım 2020 tarihlerinde yapılan ihalelerine katılan Bekir Can Uluçay, ilk ihalede İsmail K.’ın 150 bin 100 TL; ikinci ihalede İsmail K.’ın dayısı Aydın A.’nın 170 bin TL’nin üzerindeki teklifleri üzerine çekilmiş ancak ihaleyi alan kişiler de bedeli ödemedikleri için dükkanlar üçüncü kez ihaleye çıkmıştı.

BAŞKAN TOPALOĞLU “ŞARTNAME VERMEYİN” DEDİ İDDİASI
10 Mart’ta yapılacak üçüncü ihaleye katılmak için 8 Mart günü saat 13.40’ta Kemer Belediyesi’ne giden Bekir Can Uluçay ve babası Hakan Uluçay, istenen bütün belgeleri; daha önce E Devlet çıktılarını kabul eden görevlilerin isteği üzerine SGK borcu yoktur belgesini kurum yazısı olarak getirerek 14.30’da sunmalarına rağmen iddiaya göre ihaleye katılım için zorunlu olan şartnameyi bir türlü alamadı. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü vezneye talimat vermediği için 15.35’e kadar şartname parasını yatıramayan baba oğul, iddiaya göre görevlilerin “Başkanın emri var şartnameyi kimseye vermiyoruz” demesi üzerine Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na cep telefonundan durumu anlatan mesaj attı ancak bir cevap alamadı.


UMUDU KESİNCE GAZETECİYİ ARADI

Yaşadıkları olayı gazeteci Murat Kemaneci’ve Semih Kökeni telefonla arayarak bildiren Hakan Uluçay, belediye önüne gelen gazetecilere durumu anlatan kısa bir röportaj verdi.
Bekir Can Uluçay ertesi gün, 9 Mart 2021’de Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak başkan Topaloğlu ve ilgili birimlerdeki görevliler hakkında görevi kötüye kullanmak ve ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Uluçay, aynı zamanda Kamu İhale Kurumu’na da dilekçe yazarak ihalenin iptalini istedi.

170 BİNLİK OLAN DÜKKANLAR 71 BİN’E GİTTİ
Uluçay’ın başvurusuna rağmen yapılan ihalede, söz konusu dükkanlar 70 bin TL muhammen bedelden artırmaya çıkarıldı ve ilk ihalede 150 binin üzerinde fiyat vererek ihaleyi kazanan ancak parayı yatırmayan katılımcı, sadece bin TL artırımla, iki dükkanın ihalesini 71 bin TL’ye almış oldu.

KİŞİYE ÖZEL İHALE YAPILDI
Konuyla ilgili gazetecilere kısa bir açıklama yapan Hakan Uluçay, tüm belgelerini tamamlamalarına, ihale şartlarında da değişiklik olmamasına rağmen kendilerinin haksız biçimde ihale dışı bırakıldıklarını belirterek, “Kişiye özel ihale yapıyorlar , hiç bir evrak eksiğimiz yok ama evraklarımızı teslim almadılar. Yaşadığımız haksızlığının ihale videoları mevcuttur. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz.” diye konuştu

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle