Hoşgeldiniz  

Ters Yöne Giren Araçlar Dikkat!

Semih Köken | 21 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kurallara uyalım cebiniz ve canınız yanmasın!
Ters Yöne Giren Araçlar Dikkat!
Kemer Merkez Deniz caddesi trafik komisyonu tarafından 2020 yılında tek yön olarak belirlenmişti.
Geçtiğimiz yılda bu ceza miktarı 1.228 TL olurken 2021 yılı itibariyle 111 TL zamlanarak 1,339 TL oldu.
Deniz Caddesi Kemer Belediyesi önünden diskoların çıkışına kadar yalnız gidiş olarak belirlenmesinin ardından, Kemer Emniyet Müdürü Trafik ekipleri zaman zaman denetim yaparken cadde üzerinde bulanan mobese kameraları da ters yönde seyreden araçları tespit ediyor.
Bu gün yapılan denetimlerde 7 araca ceza kesildi.
Alınan bilgiye göre; “Bir aracın zorunlu olan istikametinin tam tersine hareket etmesi ters yön olarak tanımlanır”. Ters yönde araç kullanmak hem suç hem de diğer sürücüleri tehlikeye atacaktır. Bunun için ters yöne özellikle bilerek girmek çok büyük felakete neden olabilir.
Ters yöne gitme cezası her yıl değişkenlik gösterir. Geçtiğimiz yılda bu ceza miktarı 1.228 TL olurken 2021 yılı itibariyle 111 TL zamlanarak 1,339 TL olarak kabul edilmiştir. Bir sürücü ters yön cezası yemişse bu cezanın mutlaka ödenmesi gerekir. Aksi takdirde aracıyla ilgili resmi işlemleri yapamaz.
Tüm trafik cezalarında olduğu gibi ters yönde araç kullanmanın cezasını da 15 gün içerisinde ödediğiniz takdirde % 25 oranında indirim hakkı elde edersiniz. Bu cezayı ister internetten isterseniz PTT şubelerinden ödeyebilirsiniz.
46/2-h Kusur Oranı %75
Ters yöne girdiğinizde herhangi bir şekilde kazaya neden olursanız bu durumda yukarıda belirtmiş olduğumuz 46/2-h kusur oranından asli kusurlu olarak kabul edilirsiniz. Doğal olarak bu da trafikte sizin suçlu bulunacağınız anlamına gelecektir. Böyle bir durumda size kazada % 75 oranında suçlusunuz denir ve karşı tarafın masraflarını siz ödemek zorunda kalırsınız.
Ters yöne girdiğinizde kazaya neden olmuşsanız ve bu maddi bir kaza ise bu durumda kaybınız maddi olur ancak olası bir şekilde ölüme neden olmuşsa o zaman cezanızın boyutları çok daha ciddi bir soruna dönüşecektir.
Elbette ki ters yöne girme cezasına itiraz hakkınızda vardır. Ancak itiraz etmiş olmanız haklı olacağınız anlamına gelmez. Bir yolun bilinmeden tersine girmek kolayca olabilecek bir durum değildir.
Mustafa Güner, Reşat Aydoğdu ve 12 diğer kişi
2 Paylaşım
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle