Hoşgeldiniz  

TCSG-33 Botu Kemer’de Göreve Başladı

SEMİH KÖKEN | 16 Haziran 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel A- A+

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, KemerTürkiz Marina’da bulunan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı önünde yapılan törende yaptığı konuşmada, Sahil Güvenlik Komutanlığının denizlerde, Jandarma ve Emniyet’in de karada görevini icra ettiğini hatırlattı.

Kurdoğlu, Türkiye‘nin denizlerdeki ekonomik hak ve çıkarlarını korumak için çok daha güçlü olunması gerektiğini vurguladı. Kurdoğlu, hizmete giren TCSG-33 botunun tamamen Türk mühendis ve işçilerinin ürünü olduğu ifade etti.

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam VekiliHalil Serdar Cevheroğlu da ilçenin turizm içindeki yeri ve önemine işaret ederek, Sahil Güvenliğin iştigal konularının neredeyse tamamının Kemer‘de bulunduğunu söyledi.

Cevheroğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığının, göçmen kaçakçılığı, yasa dışı göç ve çevre kirliliğiyle ilgili bütün görevleri yerine getirdiğini belirtti.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Kadir Karakaya ise, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan TCSG-33 ile TCSG-14 personeline hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Karakaya, TCSG-33’ün hizmete girişinin ve TCSG-14’ün konuş değişikliğinin Sahil Güvenlik Komutanlığına veAntalya‘ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından, TCSG-33 Bot Komutanı Sahil Güvenlik Üsteğmen Hasan Özak’a botun Hizmete Giriş Belgesi, Kuruluşa Giriş Belgesi ve Gemi Flandrası törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de TCSG-33 Bot Komutanı Özak’a bir nazarlık armağan etti.

11 yıldır görev yaptığı Kemer‘in ardından Demre‘ye görevlendirilen TCSG-14 Bot Komutanı Sahil Güvenlik Başçavuş Ramazan Eser’e de Kemer Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Törenden sonra TCSG-14 botu, mürettebatıyla yeni görev yerine doğru yola çıkarken, protokol üyeleri TCSG-33 botu ile Kemer sahilinde tur attı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle