Hoşgeldiniz  

Su Sporları Alanlarına İki Önerge

SEMİH KÖKEN | 02 Aralık 2014 | Kemer Güncel A- A+

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Kemer İlçe Sportif Turizm Kurulu kararıyla her biri 6’şar metrekare yüz ölçümlü 80 adet olmak üzere toplam 480 metre kare su sporları parkur alanının işletilmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kemer Kaymakamlığı arasında bir protokol yapıldığının iddia edildiğini ancak bu protokolün ortada olmadığını kaydetti. Böyle bir protokolün yasal dayanağı konusunda bilgi isteyen Acar, “Söz konusu protokolden Bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Bakanlığınızın onayı ile mi böyle bir protokol yapılmıştır? Bu izin ya da onayın tarihi ve yasal dayanağı nedir?” diye sordu. Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik kapsamında kiralama yetkisinin, söz konusu alanların bulunduğu bölge belediyesinin yetkisinde olduğunu kaydeden Acar, “Yetkinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi Hazine Taşınmazlarının idaresi hakkında Yönetmeliğinin 81.inci maddesine uygun mudur?” diye sordu.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de söz konusu kiralama yetkisini, Antalya Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi’ne aktardığına dikkat çeken Acar, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ihale yoluyla da olsa turizm amaçlı sportif faaliyet alanlarını Antalya Spor Derneği İktisadi İşletmesi’ne kiralaması Milli Emlak Tebliği’ne uygun mudur? Yasal mevzuata aykırı olduğu anlaşılan süreçlerin incelenmesini sağlayacak mısınız?” sorusuna yanıt istedi.

TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ KİRA ARACISI

Acar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede deBu protokole göre yukarıda belirtilen sayıda su sporları parkur alanlarını uhdesine aldığı belirtilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ihale ile Antalya Spor Derneği İktisadi İşletmesine kiralaması, yürütmesi Bakanlığınıza ait olan turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliğinin 5.maddesinin 1’inci fıkrasına uygun mudur? Antalya İl Turizm Müdürlüğü’nün, turizm amaçlı sportif faaliyet gösteren işletme veya tesislerin, faaliyetleri kapsamında kiminle kira sözleşmesi yapacağını belirleme yetkisi var mıdır? İşletmelerin, özel bir şirketle sözleşme yapmaya yönlendirilmesi hukukla bağdaşmakta mıdır? Bu işlem Bakanlığınız bilgisi ile mi yapılmıştır? Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bu işlemleri ile ilgili bir inceleme ya da soruşturma yapacak mısınız?” sorularını gündeme taşıdı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle