Hoşgeldiniz  

Erdoğan: Bunlara 5 Koyun Verin Güdemezler

SEMİH KÖKEN | 04 Mayıs 2015 | Siyaset A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Batman ve Diyarbakır Belediye başkanları yukarından talimat gelince karşılamaya gelmediler. Bunlara 5 koyun verin güdemezler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Batman‘da yaptığı konuşmada, “Batman veDiyarbakır Belediye başkanları yukarından talimat gelince karşılamaya gelmediler. Bunlar önce nezaket kuralını öğrenecek. Bunlara 5 koyun verin güdemezler.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin‘de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

“Silahla demokrasinin bir arada yaşadığı nerede görülmüş. Kimse kör değil, sersem hiç değil, herkes neyin en olduğunu çok iyi görüyor. Kabe Taksim‘miş. Bu milletin Kabe’si. Önce sen kendi Kabe’nin neresi olduğunu söyle. Hükumetimizin ilk ayında ilk işimizi olağanüstü hali kaldırdık. Bunu biz Kürt vatandaşımız istediği için kaldırdık. Bunlar kimsenin tehdidiyle olmadı. Bunların musluklarından kan akıyor kan. Hamdolsun bizim musluklarımızdan berrak su akıyor bizim farkımız bu. Bunlar şehirlerimizi susuz bıraktılar biz devlet olarak şehirlerimize su götürdük.

“ANNELER ÇOCUKLARIYLA KÜRTÇE KONUŞAMIYORDU”

TRT Kurdi’yi kimsenin zorlamasıyla açmadık. Cezaevinde anneler çocuklarıyla kürtçe konuşamıyordu. Bunu başbakanlık döneminde biz çözdük.

Önce insan sonra devlet. Devlet halkının hizmetkarı olacak.

Bu ülkede yatırımlarda bile ayrımcılık yapılıyordu. Biz 12 yılda sadece doğu ve güneydoğu bölgelerimizde yaptığımız yatırım 100 milyar dolar.

“KÜRTÇE KİTAPLAR BASILAN GÜNLERE GELDİK”

Kürtçe türkü söylemenin yasak olduğu günlerden, devletin Kürtçe kitaplar bastığı günlere geldik.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI BENİ KARŞILADI”

Törenler için Çanakkale‘deydim, CHP’li belediye başkanı var. Havaalanına geldi sağ olsun karşıladı. Ben de makamına gittim ziyaret ettim. Ve Çanakkale‘deki hizmetlerle ilgili bilgi aldım.

“BUNLARA 5 KOYUN VERİN GÜDEMEZLER”

Hafta sonu Batman‘da idim. Batman ve Diyarbakır Belediye Başkanlarının havaalanına gelecekleri söylendi bende bu şekilde olur makamlarında kendilerini ziyaret ederim dedim. Tabi talimatı yukarıdan alınca ikisi de gelmedi. Ben milletimin verdiği yetkiyi bunlara çiğnetmem. Bugün yine Siirt ve burada da aynısı oldu beyefendilerin işi çıkmış. Bunlar önce nezaket kuralını öğrenecek. Bunlara beş koyun verin güdemezler çünkü kin ve nefret üzerine inşa edilen bir yapıları var.

“ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI VAR MI ALAN?”

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. İnşallah kapsamlı anayasa değişikliği ile bu yolun önünü açacağız. Sakın ha yanlışa düşmeyelim. Asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı var mı alan? Böyle bir şey olur mu? Dün akşam bir kanalda SGK‘nın 90’lı yıllardaki halini izledim yanlış iğne, yanlış tedavilerSSK‘nın genel müdürü orada duruyor rahmetli Savaş Ay soruyor verdiği cevabı gördünüz değil mi gülüyor. Bu çileleri biz de çektik şimdi böyle bir şey var mı? İstediğiniz hastaneye gidip ilacınızı alabiliyor muzunuz? Artık devlet vatandaşının hizmetinde eksikliklerimiz var ama bunları da aşacağız gereken cevabı gereken yere hep birlikte vereceğiz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle