Hoşgeldiniz  

SENDİKAYA GİRMEYENLERİ İŞTEN ÇIKARTIYORLAR

Semih Köken | 31 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

SENDİKAYA  GİRMEYENLERİ İŞTEN ÇIKARTIYORLAR

HDP ye yakın olan Disk Kemer ve Antalya Büyükşehir Belediyesinde harekete geçti.

Kemer ve Antalya Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli ve  taşeron çalışanlarını DİSK  Sendikasına geçmeleri için mobing uygulamaya başladı.

Disk sendikasına geçmeyenlerin sözleşmeleri bir bir iptal edilip istifaya  zorlanırken  bazıları da uzak yerlere sürgün edilmeye başlandı.

Kemer Belediye Meclis üyesi Hasan Ali Acar ve  Askerlikten atılma yetkilisinin  Kemer Belediyesinde sözleşmeli ve  taşeron çalışanlarını DİSK  Sendikasına geçmeleri için baskı yaptığı öğrenildi. “Eğer DİSK sendikasına geçmezseniz işinizden olursunuz” diye baskı yapıldığını söyleyen ismini vermeyen çalışanlar bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdiler.

568 kişinin çalıştığı Kemer belediye Şirketinde çalışan 20 ye  yakın işçi  Belediye-İŞ  ten istifa ettirilerek Disk Sendikasına  geçirilirken   geçmek istemeyen  Belediye Çalışanı işten atılımakla tehdit ediliyor  baskı ve mobingin  artarak devam ettiğini bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinde DİSK sevdası devam ediyor.

Konu Hakkında bilgi aldığımız Kemer Belediye Meclis üyesi Hasan Ali Acar “DİSK sendikasından Manavgattan tanığıdığımız  CHP li arkadaşımız geldi Başkanla görüştü sonra benle görüştü , Kim geçerse geçsin” dediğini iddia etti. Ancak durumun  böyle olmadığı baskı ve mobingin  artarak devam ettiğini biliniyor.

Seçimlerde HDP ile işbirliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi iktidarının diyetini ödemeye devam ediyor.

Ankara'da sendika ve odalardan HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepki - Evrensel

Antalya İnsan Kaynakları Anonim şirketinde çalışan 2 bine  yakın çalışanın olduğu bilinirken

Belediye iş  sendikasına geçmeyenlerin sürgüne bir bir gönderildiği bildirilirken şu ana kadar  136 kişinin ya  sözleşmelerinin fesih edilerek işten atıldığı ya da uzak ilçelere sürgüne gönderildiği anlaşıldı.

6 yıldır Sözleşmeli olarak çalıştığını söyleyen Mikail GÖK .”  2019 Mart 30 seçimlerinde yönetim değişikliği olunca sırf Menderes türel döneminde işe girdi diye partiden ve sendikadan istifa baskıları olmaya başladı önce Alanya Demirtaş daha sonra Serik Çandır toptancı hallerinde çalıştı uzak yola gidip gelmesi Dr raporlarıyla sabit olmasına rağmen 2 yıldır sürdükleri yetmediği gibi iş sözleşmesini fesih yazısı gönderdiler  Hakkımda hiç bir tutanak yok Sendika ve partiden istifa baskısı yapılıyor  . Muhittin böcek Cumhur başkanına ve dışişleri bakanına böylemi teşekkür ediyor.. Bize HDP nin sendikasını dayatıyorlar neden askerimizi şehit eden HDP nin sendikasına girelim. Bizim kanımız kabul etmez dedim ertesi gün işten çıkartıldım 6 yıldır çalışıyorum bu zamanda işsiz kaldım çoluk çocuk perişan  yazıklar olsun” dedi.

İŞTE ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN İŞTEN  ÇIKARTIĞI VE SÜRGÜNE GÖNDERDİĞİ ÇALIŞANLAR

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle