Hoşgeldiniz  

SEA TO SKY FESTİVAL HAVASINDA OLACAK

SEMİH KÖKEN | 30 Eylül 2014 | Kemer Güncel A- A+

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül Kemer’de düzenlenen ve çok büyük ilgi gören Sea to Sky organizasyonu ile ilgili açıklamada bulundu. Gül Kemer’de artık bir marka olan ve dünyanın en zor 3. Parkuru olarak seçilen Kemer etabının gelecek sene yapılacak olan yarışı bir festival havasına sokacaklarını söyledi.

 

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yarışların öncesi ve sonrası için ise şunları söyledi; “Sea to Sky Enduro yarışları Kemer ‘in imajına birçok şey kattı. Sonuçta spora dayalı yapılan organizasyonlar bulunduğu yere çok büyük artıları oluyor. Kemer Kaymakamımız Bayramali Köse göreve geldiği tarihten buyana bize çok büyük destekleri oldu. Yine Kaymakamızın desteği ile dağ sporları parkurları hazırladık 40’ın üzerinde yakında bunları kitap haline getireceğiz.  Ve fuarda da bunları kullancağız.

SEA TO SKY’IN ÖNCÜSÜ KEMK

Sea to Sky’ın önceliğini yapan Kemerli genç arkadaşlarımız. Semih Özdemir ve arkadaşları bu işin öncüleridir. Bu kişilerin bu spora gönül vermelerinin ve maddi olarak kendi aralarında bir şeyler yapmışlar ve getirdiler. Biz tahtalıya çıkmak istiyoruz dediler. O gün ki durumda hiç birimiz inanmamıştık. Ama arkadaşlarımız Tahtalı’nın zirvesine çıktılar. İşte bu olayın ardından el ele verdik ve bakın buralara kadar geldik.

Bakın daha önce burada 2 ya da 3 yıl Dünya Ralli Şampiyonası yapıldı ve daha sonra buranda maalesef alındı bu organizasyon.  Türkiye ye bir daha da gelmedi. Bizim için çok büyük kayıptı. Çünkü spora ve fiziksel güce dayalı bir organizasyondu. Dünyada en çok izlenen tüm organizasyonlar sporsal olanları. Bu sene yapılan son Sea to Sky organizasyonu ile bu burukluğu artık ortadan kaldırdığımızı hissediyorum.

SEA TO SKY FESTİVAL HAVASINDA OLACAK

Bundan önceki 4 yılda Kemer Belediyesi ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü biraz daha amatördük bu konuda ve bu çalışmaları yarışlara 2 ay kala yaptığımız çalışmalar ile hazırlıklar yapıyorduk. Ama Avrupa da tam tersi, hazırlık aşaması için minimum 6 aylık bir dönem oluyor. Biz de bundan dolayı sponsor firmamız Red Bull ile görüşmelerimizi geçen sene yapılan yarışların hemen ardından başlattık. Görüşmelerimiz geçen yıl Kasım ayında başladı ve her ay görüşmeler düzenledik. Bunun neticesinde de 4 günlük bir festival havası ortaya çıktı. Yeni yarış döneminde bunu daha da çok uzatmak istiyoruz ve beklide bir haftalık bir sürece yayacağız. Bu bayramdan sonra tüm ekip ve sponsorlar toplanacağız ve daha büyük bir festival havasında yapmak için çalışmalara başlayacağız.

DÜNYANIN EN ZOR 3. PARKURU KEMER

 

Bununla birlikte yurtdışında yapılan araştırmalara göre bizim Sea to Sky için yaptığımız parkurlar Dünyanın en zor 3. Parkuru olarak gösterilmekte. Sea to Sky Kemerimize katkısı sadece tanıtım bazında olmadı. Oteller açısından da, esnaf açısından da büyük bir gelir sağladı. Birde Kemer’in girişine kurulan servis alanı sayesinde de otellerde bulunana misafirlerimiz dışarıya çıkarak bunları inceleme şansları oldu. Bu organizasyonun 81 il içerisinde 957 ilçe içerisinde Kemer’de yapılıyor olması ve yapanlarında Kemer’in kendi evlatları tarafında yapıyor olması da ayrı bir mutluluk bizler için” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle