Hoşgeldiniz  

Sakızoğlu mağdurları

Semih Köken | 19 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Emlak sektöründe Çalışkan Emlak sahibi Ahmet Sakızoğlu olayı bitmeden, Lüx Yapı sahibi olan kardeşi Osman Sakızoğlu hakkında da paraları alıp evleri teslim etmeyerek dolandırıldığını söyleyen 19 kişi toplu suç duyurusunda bulundu

Emlak sektöründe Çalışkan Emlak sahibi Ahmet Sakızoğlu olayı bitmeden, Lüx Yapı sahibi olan kardeşi Osman Sakızoğlu hakkında da paraları alıp evleri teslim etmeyerek dolandırıldığını söyleyen 19 kişi toplu suç duyurusunda bulundu.

Antalya gündemi, “Size rezidans yapacağım, ev vereceğim” diyerek halktan para toplayan ancak evleri teslim etmeyen Sakızoğlu Grup-Çalışkan Emlak sahibi Ahmet Sakızoğlu olayıyla çalkalana dursun kardeşi Lüx Yapı Sahibi Osman Sakızoğlu hakkında da aynı gerekçeyle suç duyuruları yapıldığı öğrenildi. Osman Sakızoğlu’nun sahibi olduğu Lüx Yapı firması Antalya Kepez ilçesi Göksu Mahallesi’nde 10 etap ve 3 bin rezidanstan oluşan 175 milyon dolarlık lüks bir proje gerçekleştirecek, proje ise 5 yılda tamamlanacaktı. Projenin ilk 3 etabının temelleri Nisan 2012’de atıldı. Lüx Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sakızoğlu, Kepez’in Göksu Mahallesi’ne yapılacak Su Ada, Mercan Ada ve İnci Ada Lüks Konut projeleriyle bölgenin yaşam merkezine dönüşeceğini söylemişti. İlk etap olan Su Ada rezidansları 232 konuttan oluşacaktı. Ve 2012 sonunda sahiplerine teslimatı yapılacaktı. Ancak 19 vatandaşın, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Lüx Yapı sahibi Osman Sakızoğlu hakkında paralarını alıp evlerini teslim etmeyerek kendilerini dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Paramızı aldılar evler ortada yok

 

Böylece müteahhit Ahmet Sakızoğlu’nun ardından onun gibi maketten ev satan kardeşi Osman Sakızoğlu hakkında da suç duyurusu yapılmış oldu. Osman Sakızoğlu, kardeşiyle ilgili iddialar gündeme gelince, kardeşiyle ve kardeşinin şirketiyle ilgisinin olmadığını söylemişti. Mağdurlar adına basın açıklaması yapan Gülşen Canbek, ev almak istediklerine ama yüz binlerce lira paralarının gittiğine vurgu yaparak karşılarında bir muhatap dahi bulamadıklarını öne sürdü. 2012’de Lüks Yapı sahibi Osman Sakızoğlu’ndan maketten beğendikleri evleri almak için 30 ile 100 bin lira arası para yatırdıklarını söyledi. 2014 yılında evlerin tapularının kendilerine teslim edileceği sözü verilmesine rağmen ortada ev olmadığı gibi muhatap bulamadıklarını da vurgulayarak “Bana satılan 27 bin 331 ada 5 parseli araştırdım. Ancak böyle bir parselin olmadığı ortaya çıktı. Müteahhit evlerin tapularını en geç 2014 yılında teslim edeceği sözünü verdi. Bu hayal ile insanlar pazar parasından, çocuklarının harçlıklarından kesip ev parasını yatırdı. Ancak ortada ne ev ne de sorumlu kimse var” dedi. Mağdurlar “Ev satın alırken firmayla sözleşmeleri kendi aramızda yaptık. Parayı da elden teslim ettik. Sadece paraları yatırdığımıza dair fatura var elimizde. Savcılık bireysel başvurularımızı hukuki anlaşmazlık olarak görünce biz de bu kez toplu halde tek dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulunduk” açıklamasında bulundu.

Yüzlerce mağdur var iddiası

Bir mağdur yaşadıklarını şöyle anlattı: “Mevlana Kavşağı’nın bulunduğu yerde Lüx Yapı firmasına gittik 2 yıl önce. Ev satacağız dediler paramızı aldılar. Göksu Mahallesi çevreyolu Toptancı Hal Kavşağı’na yakın olan Adapark Sitesi’nde olduğunu söyledikleri evlerimizi ise vermediler. Bazı kişilerin evi yarım kaldı bazılarının temeli bile atılmadı. Azerbaycan’dan bile mağdur var. O bölgede Adapark, İnci Ada, Göksupark, Su Ada Anemon adları altında inşaat işlerine başladılar ama bu siteleri teslim etmediler. Bu sitelerden bir tanesi yarım yamalak tamamlandı. Orada oturanların da elektrik ve su sıkıntısı var, iskan boyutunda büyük sıkıntı var. Projeden ev satarak insanlar mağdur edildi. Hiç bir şekilde muhatap bulamıyoruz. Yerlerinde yeller esiyor. Paramızı yatırırken çok güvenilir bir tablo çizip 1 ay sonra tapu vereceğiz demişlerdi. Gel gelelim aradan 2 yıl geçti ne muhatap, ne para ne de arsa veya ev var. Bunların bizi dolandırdığını düşünerek topluca suç duyurusunda bulunduk. Lüks (Lüx) Ada İnşaat Yapı Malz. San. Tic Ltd. Şti. firmasının ATSO’daki resmi adresi olan Göksu Mahallesi 6847 Sokak Su Ada Konutları adresine de tebligatlar yapıyoruz. Osman Sakızoğlu ile şirketin yöneticileri Bekir Er, Erol Er, Emre Gezen’in verdikleri vaatlere rağmen evlerimiz teslim edilmedi. Bununla ilgili sosyal medyada facebook sitesinde birkaç tane grup kurduk ve tüm mağdurlar birleştik, buluştuk, dertleşme noktası da oluşturduk. Yargıda hakkımızı arayacağız, bizim gibi daha yüzlerce insan mağdur.”

(Şükrü AĞIRMAN)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle