Hoşgeldiniz  

Ruslar, Zafer Bayramı’nı Kutladı

Semih Köken | 10 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer İlçesi’nde Ruslar, 9 Mayıs Zafer Bayramı için bir araya geldi.

 

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde Ruslar, 9 Mayıs Zafer Bayramı için bir araya geldi. Binlerce Rus’un katıldığı kutlama etkinliklerinde, şarkıcı Vera Brezhneva sahneye çıktı. Konser sırasında Sergei adlı bir Rus, kız arkadaşına evlenme teklifi yaptı.

Kruslar-zafer-bayramini-kutladi-502561 ruslar-zafer-bayramini-kutladi-502566emer Belediyesi tarafından organize edilen, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ile VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteğiyle düzenlenen Rus Zafer Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Kemer’de yerleşik yaşayanlarla tatil için Antalya’ya gelen binlerce turist etkinliklere katıldı. Kutlamalar kapsamında VELES Derneği öğrencilerinin yaptığı dans ve şarkı gösterileri sunulurken, ‘Savaşa Hayır’ resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Kutlamalar kapsamında oteller de katılımcılara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.
“20 MİLYON RUSUN ACISINI HİSSEDİYORUZ”
Törene, Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, MHP Antalya milletvekili adayı Neşe Gül, KETOB Başkanı Tayyar Gül, turizmciler ve davetliler katıldı. Kaymakam vekili Cevheroğlu, 2 milyon Rus vatandaşını Kemer’de ağırladıklarını belirtirken, “Onların acıları acımız, sevinçleri sevincimizdir. Bir ekmek uğuruna canını veren 20 milyon Rusun acısını içimizde hissediyoruz. Ümit ediyorum ki dünyada bir daha böyle savaşlar olmaz ve bu kadar insan ölmez ve herkes kardeşçe ve barış içersinde yaşar” dedi.
“ACINIZA SEVİNCİNİZE ORTAK OLACAĞIZ”
Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül de Kemer’de Rus turistlerle aile haline geldiklerini vurgularken, “Biz birbirimize bu kadar yaklaştıkça ve kaynaştıkça, herkesin özel günleri, inanç günleri veyahut da milli duyguları ön plana çıkıyor. Onun için biz artık sizlerin bu özel günlerinizi birlikte kutlayıp sizlerin acınıza ve sevincinize ortak olacağız” diye konuştu.
SAHNEDE EVLENME TEKLİFİ
Kutlamaların akşam bölümünde şarkıcı Vera Brezhneva sahneye çıktı. Konseri izlemeye gelen binlerce Rus, alanı doldurdu. Yaklaşık 1 saat süren konserde Vera Brezhneva, sahneden inerek hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. Konser sırasında Sergei adlı Rus turist isteği üzerine Brezhneva tarafından sahneye davet edildi. Sahnede kız arkadaşı Svetlana’ya evlenme teklif eden Sergei’nin ‘Evet’ cevabı alması sonrası konser alanında alkış tufanı koptu.
Konser ardından, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP Antalya milletvekili adayı Neşe Gül ve çocukları sahneye gelerek Vera Brezhneva’ya çiçek ve teşekkür kupası verdi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle