Hoşgeldiniz  

Organik ürün pazarı açıldı.

Semih Köken | 22 Nisan 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer’de  ‘Eko Tatil Projesi’ kapsamında Organik Ürün Teşhir Evi ve Pazar Yeri açıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan proje kapsamında yapımı tamamlanan Organik Ürün Teşhir Evi ve Pazar Yeri’nin açılışı gerçekleştirildi. Törene, Vali Yardımcısı Bayramali Köse, Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Kemer Belediye Başkan vekili Aslı Bayar Ulukapı, Ulupınar Mahalle Muhtarı Habib Altınkaya, Çıralı Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Mehmet Altıntaş, Çıralı Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Köylüoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Bayramali Köse, 2010 yılında bölgedeki birçok yerin ruhsatının Kemer Kaymakamlığı döneminde kendisi tarafından verildiğini belirterek, misafirlerin doğası nedeniyle yoğun olarak tercih ettiği bölgenin daha fazla değişime uğramaması gerektiğini söyledi.

Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu da Çıralı gibi eşsiz bir yerin asla değişmemesi gerektiğinin altını çizerken, yöre halkına da çalışmalarını bu yönde yapmaları gerektiğini belirtti.

Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Eski ise proje hakkında bilgi verdi. Projeyle bölgenin eko turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, ekolojik tarımın yaygınlaştırılması ve ekolojik ürünlerle marka olmanın hedeflendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından organik tarım sertifikaları dağıtılarak Organik Ürün Teşhir Evi ve Pazar Yeri’nin açılışı yapıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle