Hoşgeldiniz  

Öğrencilerin SOMA Eylemi

SEMİH KÖKEN | 17 Mayıs 2014 | Kemer Güncel A- A+

AW092325

AW092325
Kemer’de anlamlı eylem Antalya Kemer’deki Cumhuriyet Meydanı’na siyah giysilere bürünmüş olarak gelen bir gurup lise öğrencisi, Atatürk Anıtı’nın önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu. El ele tutuşarak “Soma” yazısı oluşturan öğrenciler üzüntülerini dile getirdi.
Öğrencilerden Nejat Aliyev, Azerbaycanlı olduğunu ama Türkiye’de yaşadığını kendisinin bir Türk olduğunu belirtti. Aliyev, kendi adına değil tüm Kemer Lisesi öğrencileri adına konuşmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Hepimiz Soma’da yaşanan olaylardan dolayı hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarına ortak olmak için burada toplandık. Maden ocağında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Sanaldan gözükse de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz”

Kemer lisesi öğrencilerinden Hande Çırak da, Soma’daki ailelerin acılarını paylaşmaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: “Olaydan dolayı çok üzgünüz. Türkiye’de yas var. Türkiye çok üzülüyor bu duruma, destek olmak istiyoruz. Acımızı belli etmek istiyoruz, yasımızı paylaşmak istiyoruz. Kemer Lisesi adına buradayız.”

Muhammed Kahraman da, Kemer Lisesi’nden arkadaşlarıyla burada toplandıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Soma’da yaşanan faciayı anmak için bu küçük eylemi yaptık. Herkes bizim sessiz kalmadığımızı görsün. Gençler olarak yanlarındayız. Ailelerin acılarını paylaşmak için buradayız. Hepimiz tek yürek olduk. Küçük Kemer’de çok büyük bir kalp olarak ortalığı aydınlatmaya çalışıyoruz.”
Öğrenciler daha sonra alandan ayrıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle