Hoşgeldiniz  

Norveç Bağımsızlık Günü Kemer’de kutlandı

SEMİH KÖKEN | 19 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Viking Star Otel’de 17 Mayıs Norveç Bağımsızlık Günü’nü, otel misafirlerinin yanı sıra Kemer’de yerleşik olarak yaşayan Norveçlilerin de katılımı ile kutlandı.

Tyrkia Reiser Tur ve Viking Oteller Grubu’nun sahipleri İbrahim Yıldırım ve Can Kobal her yıl düzenledikleri 17 Mayıs Norveç Bağımsızlık Günü’nü kutlamalarını Viking Star Otel’de düzenledi. Yapılacak organizasyon için Kemer’de yaşayan 180 kişilik Norveçli aileleri de organizasyona davet edildi. Yaklaşık 600 kişinin birlikte kutladığı Bağımsızlık Günü etkinliklerine Norveç Büyük Elçiliğinde görevli Norveç Askeri Ateşesi Sekreteri Kine Aaseth’de katıldı. Organizasyon keman dinletisi ile başladı. Ardından Kine Aaseth, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı ve tüm misafirler hep beraber Norveç Milli Marşını söylediler. Düzenlenen gala yemeğinin ardından da şovları izlediler. Organizasyon gece 2’ye kadar devam etti.

17 Mayıs Norveç Bağımsızlık Günü’nü otellerinde kutlayan İbrahim Yıldırım yaptığı açıklamada; “Biz son 10 yıldır Kemer’de bu kutlamaları yapmaktayız. Yaptığımız organizasyona da Norveç Büyükelçiliğinden de geldiler bizi kırmadılar. Yapılan organizasyon Norveç’ten gelen misafirlerimiz için artık sürpriz olmaktan çıktı çünkü hepsi bizim bu geleneği devam ettirdiğimizi biliyorlar. Bilindiği üzere bu yıl Norveç pazarında büyük bir düşüş yaşandı aslında. Sadece Türkiye’de değil genelde böyle bir kriz yaşandı. Ama ben yinede önümüzdeki sene için umutluyum Norveç’ten.

AVRUPA PAZARINA DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ

Bu tür organizasyonların arttırılması gerekmektedir. Kemer Belediyesi de son 2 yıldır bu konularda çok duyarlı çalışmalar yürütüyor. Bu elbette çok önemli. Bir de bölgemiz ağırlıklı olarak Ruslar ile çalışmakta ama bunu artık devam ettirmemeliyiz. Avrupalı turistlere daha da önem vermemiz gerekmekte. Bakın Rusya’da yaşanan krizin ardından bağımlı olmamız nedeniyle bu krizden çok fazla etkilendik aslında. İnşallah bundan sonra tüm otelcilerimiz Avrupa pazarının önemini daha fazla anlarlar ve yatırımlarını buna göre ayarlarlar.”

Norveç Büyük Elçiliğinde görevli Norveç Askeri Ateşesi Sekreteri Kine Aaseth’de yaptığı açıklamada; “Yapılan bu tür organizasyonlar bizleri çok gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Aşağı yukarı her yıl yaklaşık 400 bin Norveçli, Türkiye’yi ziyaret ediyor. Sadece Kemer’de, Alanya’da ve İstanbul’da bu tarz organizasyonlar yapılmakta. Bu organizasyonun Kemer’de yapılması, Norveçlilere ne kadar önem verildiğinin de bir göstergesidir” dedi.

YAŞANAN DÜŞÜŞ NORVEÇ’TEKİ HAVA SICAKLIĞINDAN KAYNAKLANDI

Yılbaşında yapılan araştırmalar sonucunda Norveç pazarında yaşanan yüzde 24’lük düşüş ile ilgili de konuşan Aaseth, bu yaşananların nedeninin Norveç’te ki hava sıcaklarının 3-4 ay ilklim şartlarının üzerinde geçmesi ve sıcak havanın olmasından dolayı olduğunu söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle