Hoşgeldiniz  

MUSTAFA GÜL YARGILANMAYA BAŞLADI

Semih Köken | 21 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ÇOK SAYIDA KİŞİNİN DAVACI OLDUĞU DOSYADA 4 KİŞİ DIŞINDA TÜM OTELCİLER  DAVALARINI GERİ ÇEKTİ VE SADECE  ALLAH KORKUSU OLAN DÖRT KİŞİ DAVAYA DEVAM EDİYOR.BAKALIM ADALET NASIL TECELLİ images (1) kemer-belediye-baskani-gul-adliyeye-sevkedild-3733092_o 1612_1 imagesEDECEK

Kemer’de MHP’li belediye başkanı Mustafa Gül ile turizmci Turan Bayar ile bazı belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu beş kişi hakkında irtikap suçundan ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Sanıklar, Kemer Belediyesi’nin düzenlediği Altın Nar Festivali’ne zorla turizmcilerden bağış almakla suçlanıyor.

AYRICA

Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül ve 4 kişi, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kaçaklı otelcilerden para almak  iddiasıyla yargılanmaya başlarken, Kemer . Asliye Ceza Mahkemesi de eski adıyla Alatimya Otel’deki imara aykırı yapılaşmayı gidermeyerek, otelin ruhsatsız faaliyet göstermesine göz yumdukları böylece görevi kötüye kullanmak iddiasıyla yargılanan Belediye başkanları ve bazı belediye yetkililerine ceza geldi.

BUNUNLA İLGİLİ HABERİ PAZARTESİ YAYINLAYACAĞIZ

 

Davayla ilgili ilk duruşma, Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Belediyesi eski özel kalem müdürü, CHP’nin eski ilçe başkanı Ramazan Salim Uysal, Kemer Belediyesi’nde işçi Ömer Nizam, turizmci Hasan Galip Çamlı ile müşteki sanık sıfatıyla turizmci Turan Bayar ile müştekiler ve avukatları katıldı.

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Başkan Mustafa Gül, Kemer’de otel sahiplerinden nar festivali nedeniyle zor kullanarak herhangi bir talepte bulunmadıklarını söyledi. İddianamede bağışta bulunmayan turizmcilerin tesislerinin imar yasasına muhalefetten işlem yapılıp idari para cezası uygulandığına dair iddiaların da asılsız olduğunu söyleyen Gül, Kemer’deki otellerin inşaat ruhsatlarında, iskan belgelerinde ya da işletme belgelerinde hiç imzası olmadığını söyledi.

3 KLASÖR SAVUNMA

Altın Nar Festivali’ni Kemer’in turizmine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini anlatan Mustafa Gül, “Ben 1994 ile 1999 yılları arasında da Kemer’de belediye başkanlığı yaptım. O yıllarda Kemer turizmde Türkiye’nin en gözde ilçesiydi. Altın Nar Festivali’ne o yıllarda başladık. Kemer’in turizmde gelişmesinde o festivallerin de büyük etkisi oldu. Ben belediye başkanlığından 1999’da ayrıldıktan sonra Kemer’de turizm gerilemeye başladı. 2009 yılında yeniden belediye başkanı oldum. Eskiden olduğu gibi Kemer’i turizmde yeniden canlandırmak için festival çalışmaları yaptık. Turizmcilerle işbirliği içinde çalışmalar yaptık” dedi. Mahkemeye üç klasör dolusu belge verip yazılı savunma da yapan Gül, suçlamaların asılsız olduğunu söyledi. Mustafa Gül’ün avukatı Aziz Çetin de müvekkilinin suçsuz olduğunu söyledi.

AMACIMIZ TURİZMİ GELİŞTİRMEK

Mağdur sanık sıfatıyla duruşmaya katılan Turan Bayar ise kendisinin Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) eski başkanı ve KEMOTED adlı anonim şirketin de yönetim kurulu başkanı olduğunu söyledi. Kemer Belediyesi çalışanlarının kendisinden Altın Nar Festivali için zorla para aldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını, turizmcileri de belediyeye para vermeleri için zorlamadığını aktaran Bayar, meslek örgütü başkanı olarak zaman zaman yörenin turizminin geliştirilebilmesi için belediye başkanı ile de görüşmeler yaptığını söyledi. Belediyenin gerçekleştirdiği Altın Nar Festivali bölgenin turizmine katkı sağladığı için yöredeki otelcilerin kendi istekleriyle bu organizasyona destek olduğunu, festivale gelen sanatçıların konaklaması için yatak tahsis ettiğini anlatan Bayar, hiç kimseye bu konuda bir baskı ya da tehdidin söz konusu olmadığını söyledi.

Bayar, “Benim işlettiğim tesislerle ilgili belediyenin yaptığı işlemlere karşı idare mahkemelerine açtığım 26 dava var. Böyle davalık olduğum biriyle işbirliği içinde suç işlemem söz konusu olamaz” dedi.

Sanıklardan Ramazan Salim Uysal ise kendisinin 2009 seçimleri öncesinde CHP Kemer ilçe başkanı olduğunu söyledi. 2009 seçimlerinde Mustafa Gül’ü CHP’nin adayı göstermek istediklerini, ancak CHP’nin bir başkasını aday gösterdiğini anlatan Uysal, bunun üzerine Mustafa Gül’ün MHP’den aday olduğunu söyledi. Mustafa Gül MHP adayı olarak seçime girince kendisinin de ona destek için CHP ilçe başkanlığından istifa ettiğini anlatan Uysal, “Mustafa Gül belediye başkanı seçilince ben de 2009 mayıs ayı ile 2011 mayıs ayı arasındaki dönemde belediyede şirket üzerinden özel kalem müdürü olarak çalıştım. Ardından belediyeden ayrılıp Kemer’de bir parfümeri dükkanı açtım” dedi. İrtikap suçunu kabul etmeyen Uysal, müştekilerden Mehmet Şahin’den talep ettiği paranın şahsi alacağı olduğunu söyledi.

Ramazan Salim Uysal’ın avukatı Fatih Ardıç, irtikapla ilgili suçlamaların 2011 yılı ve öncesine ait olduğunu söyledi. Buna karşılık Uysal’ın 2012 yılındaki bir alacakla ilgili olduğunu anlatan Ardıç, bu meselenin irtikap davasından ayrıştırılması gekeren hukuki bir meseli olduğunu söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi. Avukatı Aziz Çetin ile adliyeden çıkan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, olayda en ufak bir suç unsuru bulunmadığını söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle