Hoşgeldiniz  

MİNTA HOCAYI YERDEN YERE VURDU….

Semih Köken | 19 Ağustos 2021 | Kemer Güncel A- A+

MİNTA HOCAYI YERDEN YERE VURDU….

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir  araya geldi. Toplantıda Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Minta, Kemer’de mevcut belediye yönetimi nedeniyle sorunların çözülemediğini iddia etti.

Son iki yıldır felaketlerle uğraşıyoruz Pandemi derken yangınlar ve sellerle uğraştık.Ciddi sıkıntılar geçirdik.Hükümetimizin destekleriyle vatandaşımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Bundan iki ay önce basın toplantısı yaparak müjdeler verdik ve Kemer Belediye Başkanına sorular sormuştuk.Neydi  bunlar …: Olbia Parkındaki hileli ihale, Osman Topaloğlu ile NG Otelin arasındaki ilişkiler ve personel çokluğu idi. Uzun bir zaman bunlara başkan cevap veremedi geçtiğimiz meclis toplantısında bunlara az da olsa değindi fakat cevap yerine önceki dönemi örnek göstermek zorunda kaldı çünkü  olbia parkında yaptığı ihale yanlıştı. Kemer bu şekilde zarara uğratılmıştı.Bu ihalenin sonuna kadar karşısındayım nereye kadarda giderse gitsin bunun hesabını Başkandan soracağım.

ESKİYİ ELEŞTİRMEKLE OLMUYOR

Minta “Ben hiçbir zaman eskiyi eleştirmedim öyleki geçmişte 30 yıl öncesine kadar bile gitmedim çünkü geçmiş geçmişte kalmış biz ilerisi için ne yapabiliriz ona bakmak lazım ama hoca varsa yoksa geçmiş eski defterleri acıyor. Geçmiş geçmişte kalmış yeniye bakmak lazım zaten geçmişte hata yapanlar bugün cezalarını çekiyor.O şunu yapmış bu şunu yapmış değil sen ne yapıyorsun ona bakmak lazım….Vatandaş Mecliste soruyor Başkan kaçıyor , nereye kaçıyorsun vatandaştan çık cevap ver ama veremezsin çünkü yanlış olduğunu sende biliyorsun” dedi.Sonra çıkıp halk içinde dedikodu yapıyorsun neymiş efendim Toki neymiş  fakülte…Bunları ayrı ayrı açıklayacağım

TOKİ MÜJDESİNİ VERDİ SONRASI YOK

Toki Müjdesini il veren Necati Topaloğlu dur Diyen Minta “Şimdi sen Toki Başkanını tanıyorum bu işi haletlim diyebiliyorsun o kadar diyaloğun var neden arayıpta Toki Kemerde iptal oldu diye sormuyorsun.Sonra millete çıkıp İsmail Minta yaptırmadı diye dedikodu yapıyorsun….Başkan Dedikodu ile Belediye yönetilmez”dedi.

Tok iyi bende  aradım sordum diyen Minta “ Toki ye ait araziler ve planlamalarda değişiklik yapılıyor Kemere TOKİ mutlaka yapılacak” dedi.

Artık Başkanın atıp tutmalarına dedikodularına bizde alıştık diyen Minta “Her hizmete ben yaptım diyen Hoca var bazen o dediklerininde altında kalıyor bu şekilde de kimse ona inanmıyor” dedi.

SEN GİT NG OTELE MÜDÜR OL

Başkanlık yetkilerinin hepsini devretmiş diyen Minta “Kemer Belediyesini kim yönetiyor belli değil imza yetkileri Başkan yardımcılarında Encümen yetkilerini meclis üyelerine vermiş  onun tek işi Otelleri gezmek. Başka bir işi yok Otelleri niye gezdiğini tüm kemer artık biliyor.Madem o kadar geziyorsun aldığın  emekli maaşıda az geliyor sanırım sen git NG Otele de Müdür ol sana iyi maaş verirler” dedi.

OĞLUN OSMAN TOPALOĞLUNUDAMI NG OTELE KİRAYA VERDİN

NG Otelin su sporlarını 3 milyona almasına değinen İsmail Minta  “O zamanda dedim şimdide diyorum Oğlun Osman nerden buldu bu kadar çok parayı…Şimdi Başkan diyor ki “oğlum elindeki bütün malzemeyi NG otele kiraya verdi.Ticaret yapmıyor” ne oldu Hocam Oğlunu da mı kiraya verdin.Bu şekilde Kimseyi kandıramazsınız.

MİNTA ‘ŞİMDİ BİZ DUR DEMESİNİ BİLİRİZ’

Her şeyin  takipçisi olacaklarını bildiren Minta, sözlerine şöyle devam etti:

“Yine geçen yıl kamuoyu bazı dedikodularla hatta gerçeklerle çalkalandı. Neydi bu? Başkanın oğlunun aldığı yatlar Tabi biz kimsenin nasıl ticaret yaptığının, nasıl para kazandığının derdinde değiliz. Herkes istediği şekilde ticaretini yapabilir. Ama ne zaman ki kamuya mal olmuş, idarecilik yapan, oturduğu makamın gücünü kullanan insanlar birilerinin işini elinden alıyorsa, işine taş koyuyorsa, haksız kazanç kazanıyorsa işte o zaman biz dur demesini biliriz. O gücümüz de var. Salgın nedeniyle bazı konularda biraz geri durduk ya da atladık, ama bundan sonra her konunun an be an takipçisi olacağız”

 

BİLİCİ DEN PARA İSTEYEN KİMDİ ?

Meclis toplantısında milletin önünde CHP Meclis üyesi Bilici gözünün içine bak baka “seçimlerde bana gelerek para istediler, bende para olsa kendim çıkardım dedim.Şimdi bu kadar çok para nerden geliyor” diye soru soruyor Başkan Topaloğlu pişkin pişkin gülüyor.Çık buna cevap ver…Yok sus pus….Olmaz millet bunun  hesabını sorar biz sorarız.Hocanın şöyle oturup bir düşünmesi lazım yola çıktığı adam bunu diyorsa sokağa sorun bakalım kim kalmış arkasında…Ama adam pişkin pişkin adliye orda diyor.Tabii geçmişte raporlarla yargıdan kaçtığın ıda biliyoruz .O devir bitti…O yaptıklarının hesabını bir bir vereceksin burnundan fitir fitir getireceğiz yok öyle bir dünya

 

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısında Kemer Belediyesi’nin Olbia Park’taki 2 restoran için gerçekleştirilen ihaleyi eleştirdi. İhalenin iptal edilmesini isteyen Minta, “Bu ihaleyle Kemer Belediyesi’nin kasasına el uzatılmıştır. Bu ihale acilen belediye yönetimi tarafından iptal edilmeli ve şeffaf bir ihale yapılmalı. Şimdi burayı alan vatandaş kurumsal bir firmaya burayı bir milyona devir edecek ama devir için belediyenin imza atması lazım atamıyor ve orası açılamıyor çünkü ihalede fesat var .Biz bu işin sonuna kadar takipçisiyiz ve bu yanlışa dur demek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

 

FAKÜLTE KEMERİNDİR KEMERDE KALAÇAKTIR.

Biz 2017 de başladık çalışmaya o gün bu gündür önümüze çıkan aksaklıklar çelmelerle uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımız  kararnameyi imzaladıktan hemen sonra buranın tahsisini Akdeniz Üniversitesine yaptırdık. O zaman ki inşaat işleri daire Başkanı Murat Bal  bu binanın dayanaksız olduğu ile ilgili  rapor yazmış kimdir nedir diye bir araştırdık Murat Bal Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Bal ın eşi çıktı. Yani binanın yıkılmasını isteyen Necati Hoca nın kendi ekibiymiş. Bunun için O günkü rektöre anlattık adamı Manavgata gönderdi.Büyük bir yanlıştan dönüldü. Fakat Hoca üniversitenin açılamamasını bize bağlarken sinsice bir plan yaptığını gizlediği gibi  utanmadan televizyonlara çıkıp 16 milyona tadilat gerekiyor onun için yıkım yapalım diye Rektörün yanında açıklamala yapıyor .Şimdi de bu yeri Özkaymak otele pazarlamak için harekete geçtiler bunu ne maksatla yaptıklarını da biliyoruz onunda önüne geçtik.Orman dan yer istemişler oraya fakülte yapıp bu binayı Özkaymak otele vereceklermiş. Asla böyle bir şeye izin verdirmedik verdirmeyeceğiz.Turizm Fakültesi bu binaya en kısa zamanda açılacaktır.Ben burada olduğum sürece Bu fakülte burada açılacaktır.”  Dedi.

“OTELLE KAHVE İÇMEYE BİLE GİTMİYORUM”

Minta ağır eleştirilerine durmadan devam ederek Hoca nın otellerde iş bitirdiğini ima etti. Minta  “Hoca otellere kahve bile içmeye gitmiyorum diyor doğru haklı adam kahve içmeye gitmiyor iş bitirmeye gidiyor.Halkımız artık neyin ne olduğunu öğrendi.

OK YAYDAN ÇIKTI

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlunu yerden yere vuran Minta “Artık yeter Kemer Belediyesinin geldiği yer belli o mızrak yeninden çıktı nereye gider bilinmez ama biz gideceği yeri çok iyi biliyoruz.Kemer Belediyesi yönetilemiyor diyoruz işte kanıtı başkalarına imza attır kendin kaç yok öyle bir şey madem yapamıyorsun Burak git gelenler yapsın Kemer için üzülüyorum Yaptıkları hiçbir şey yokken hala daha yalan ve entrika peşindeler” dedi.

 

BÜFE CENNETİ OLDUK

Her geçen gün teker teker açılan büfeleri ele alan Başkan Minta “Bunlar göreve geldiklerinde birkaç büfeyi kaldırdılar acaba dedim Kemerin  marka değerini artıracaklar diye sevindim  ama meğerse iş sonradan çıktı şimdi nereye baksan her yer büfe oldu.Başkana soruyorsun bunları kim veriyor diye tık yok….Kemerin marka değerini artırmayı bir kenara bırakın yerle bir ettiler büfelerle …. Yapamayacaksanız bırakın gidin Kemerin adını daha fazla küçültmeyin Şimdi bu açıklamaları yaparken hiç de memnun değilim üzülüyorum .Neye üzülüyorum o makam için üzülüyorum yıprattılar mahvettiler.Ama Kemerde güzel işlerde yapılıyor bakın Çamyuva Günübirlik tesislerine demek ki yapılabiliyormuş ve dahası da yapılacak …

Çıkın etrafınıza bakın Bir Belediye Başkanı bize gelmeyin yeter diyebiliyor.Kemer Marka değerini sizin sayenizde kaybetti her geçen günde eriyor. Bunu göremiyorsanız daha niye duruyorsunuz.Bodrum Belediye başkanı artık gelmeyin diyor biz ne yapıyoruz Kemeri ötekileştirerek değerini kaybettiriyorsunuz.Halkımız her şeyin farkındı 2023 2024 yıllında gerekeni yapacaktır” dedi

PERONEL ÜSTÜNDEN SİYASET YAPMAYIN

Kemer Belediye makamı çare üretme makamıdır Bahane üretme makamı değildir diyen Minta “ Belediye bütçesi yetmiyor diyor başkan işçi çıkartmayacağız diyerek seçimde otobüsten konuşan sanki bunlar değilmiş gibi konuşup  sonra personel işten çıkarma listesi hazırlayan kimdir.? Yazıktır günahtır personel üstünden siyaset yapmayın..Çıkın bunların hesabını verin Herkes aklını başına alsın  Tekrardan  Topaloğlun a çağrıda bulunuyorum aklını başına alsın Kemer böyle yönetilemez dün emniyetten öğrendim Belediye  çalışanı iki  kişide uyuşturucu yakalanmış barınaklarda insanı geçtik Hayvanları da mı bunlara emanet edemeyeceğiz.Artık bunlar tuzu bile kokuttular” diyerek tepkisini diye getirdi.

Basın toplantısının sonunda Belediye Başkanına iki sorum var bunları cevaplayıncaya kadar gerekirse her hafta soracağım “bir Bu olbia parkı ihalesi  kemer belediyesine ne kazandırdı. İki Necati Başkanın oğlunun NG Su sporları” açıklayıncaya kadar soracağım dedi.

Adalin Spor Kulübü sporcularımız, Denizli DEKAİ-DO Uluslararası Karete Turnuvası’ndan kupalarla döndü. Sporcularımızı ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Takımımıza ve sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz. #herşeykemeriçin

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle