Hoşgeldiniz  

MİNTA “BİZ MÜJDELERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Semih Köken | 06 Temmuz 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MİNTA “BİZ MÜJDELERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

AK PARTİ Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta,Beldibi Mahallesinde bulunan ATATÜRK Parkı  içinde basın toplantısı düzenledi.

 

AK PARTİ Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Çamyuva Mahallesinde Turizm Bakanlığı tarafından yapılan halk plajının benzerini  Beldibi Mahallesi ve Çifte Çeşmeler mevkiinde de yapılacağını söyledi.

AK PARTİ Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami  Minta ayrıca bu yıl sonuna kadar Kemer’de Hükümet konağı ve Adliye binalarının temellerinin atılacağını açıkladı.

 

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, , ilçede konuşulanlara  dair açıklamalar yaparken, Turizm Bakanlığı tarafından Beldibi Mahallesi ve Çifte Çeşmeler mevkiinde tarafından yeni halk plajlarının yapılacağı müjdesini verdi.


İsmail Selami Minta, “2019 yılında Kemer ilçesi Çamyuva Mahallesi’nde günübirlik bir tesis olarak müjde vermiştik. Zannedersem ekim, kasım ayı gibiydi. Turizm Bakanlığımız tarafından bu tesis yapılacaktı, 2020 yılında pandemiden dolayı yapamamıştık ama hamdolsun ayın 4’ünde Turizm Bakan Yardımcımızın katılımıyla bu tesisimizi açıp halkımızın hizmetine sunduk. Sizler de gözdünüz şu anda vatandaşlarımızdan bu konuda gerçekten çok olumlu tepkiler alıyoruz. Hakikatten böyle bir tesis Kemer’e lazımdı, ihtiyacı vardı. Bunu da Kemer’imize Turizm Bakanlığı aracılığıyla kazandırmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz. Ben bir kez daha Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy Beye bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kemer  Beldibi’nde de halkın sahile gelmesiyle alakalı ciddi bir sıkıntı olduğunu vurgulayan İsmail Selami Minta, şöyle konuştu:

“Kemer  Beldibi’nin çok büyük sıkıntıları var. Hem mülkiyet konusunda, biliyorsunuz imar planı konusunda. Biz göreve geldiğimiz 2017 yılından beri bu konularla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Hala da yapıyoruz. Mülkiyet konusunda bayağı bir mesafe alındı ama imar konusu ile alakalı ciddi sıkıntılar var. Bizim Turizm Bakanlığı olarak bu konuda hiçbir problemimiz yok. Sadece yerel idarenin bu işi biraz yavaştan alması, takip etmemesi noktasında Beldibi’nin imar planlarıyla alakalı sıkıntılar yaşıyoruz. Hatta yarın Turizm Bakanlığıyla randevularım var gidip tekrar bir görüşeceğim bu plan neden bekliyor diye.” Konuştu.

Kemer’e ve Beldibi’ne müjde vermek için toplantı yaptıklarını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, “Bu Atatürk Parkı biliyorsunuz yıllardır hep o kurumda, bu kurumda, işte bir ara Büyükşehir’e geçti sonra yine ortada kaldı. Ciddi bir sıkıntılar vardı. Biz Çamyuva ile alakalı konuşurken burayı da Sayın Turizm Bakanımıza söylemiştik. O da bu konuda gerçekten duyarlı davrandı. Hatta Milli Parklar tekrar ihaleye çıkarmışlar biz hemen haber alır almaz Turizm Bakanlığımızla iletişime geçtik ve Bakanımızın uğraşlarıyla yapılan ihale iptal edildi ve burasıda aynı Çamyuva Mahallemizde olduğu gibi inşallah önümüzdeki sezon Beldibi halkına, Kemer halkına dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet etmek adına aynı o şekilde Kemer’imize Beldibi’ne yakışır bir tesis olarak hizmete girecek. Bunun yanında Çifte Çeşmeler diye bilinir eski Rez Burnu’nun olduğu yer, hemen Göynük Çayı’nın kenarı. Orası da inşallah ikinci bir tesis olarak Turizm Bakanlığımız tarafından yapılacak. Beldibi’nin bu sahille alakalı sorunun da artık her sene oraya mı verildi, buraya mı verildi, o otele mi peşkeş çekildi derdinden kurtulacak ve Beldibi halkımızın hizmetine sunacağız.

Kemer’e önümüzdeki günlerde adliye binasının temelinin de atılacağını vurgulayan Minta, “Bu da hakikatten Kemer için çok önemli. Kasım aralık gibi çok büyük bir aksilik olmazsa yine hükümet konağımızın temelini atacağız. Yani Kemer’imizin bunca yıldır, ötelenmiş, kalmış olan sorunlarını Allah’ın izniyle bir bir çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz” dedi.

Kemerde bir gazetecinin Müjdeler konusunda sıkıntılarının olduğunu yazmıştı şimdi ona cevap vermek istemiyorum ancak yapılanlar ve yapılacaklar ortada biz laf değil hizmet üretiyoruz dedi.

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle