Hoşgeldiniz  

MHP iktidara gelirse neler yapacaklarını açıkladı

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MHP Kemer İlçe Teşkilatı 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri öncesi MHP ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile MHP iktidarının neler yapacağı ile ilgili bilgiler verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kemer İlçe Teşkilatı Başkan Hüseyin Karadüz önderliğinde Kemer İlçe Teşkilatı ofisinde düzenlenen toplantı ile 7 Haziran Milletvekili seçimleri öncesi iktidara gelirlerse neler yapacaklarını anlattılar. Açıklamayı yapan MHP Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz şunları söyledi;

MHP İKTİDARINDA YAPILACAKLAR

“Asgari ücret 1400 TL olacak ve vergi dışı tutulacak. Büyük şehirlerde 100 TL ulaşım desteği verilecek. Muhtaç ailelere aylık 700 TL aile desteği sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacak. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için harcama kartı, (Hilalkart) verilecek. Sosyal yardım ödenekleri bu karta yüklenecek. 65 yaşını doldurmuş muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 TL‘ye yükseltilecek. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut imkanı sağlanacak. Konut sağlanamadığı durumlarda 250 TL kira yardımı yapılacak. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verilecek. Terörle uluslararası ölçekte mücadele edilecek. Güvenlik güçlerinin kışla ve karakola hapsedilmesi uygulamasına son verilecek. Yolsuzlukları önlemek, mücadele etmek, erktin ve kalıcı politikalar üretmek üzere özerk bir Yolsuzlukla Mücadele Kurulu oluşturulacak. Teşvik, ihale ve bilirkişi gibi yolsuzluğa açık müesseseler denetlenebilir hale getirilecek. Siyasi ahlak yasası çıkarılacak. Mazot, gübre ve yem üzerinde vergiler kaldırılacak. Mazot 1 TL 75 Kuruş olacak. Emeklilerimize mart ve eylül aylarında 1400’er TL olmak üzere yılda iki asgari ücret tutarında Emekli Destek Ödeneği hakkı tanınacak. Emekli ikramiyesinde yıl sınırı tümüyle kaldırılacak. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir Aile Avukatlığı sistemi oluşturulacak, hukuki koruma sigorta sistemi genelleştirilecek. Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10000 TL’ye kadar yükseköğrenim kuponu vermekle birlikte, işe girince faizsiz olarak dört yılda tahsil edilecek. Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10.000 TL tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkanı getirilecek. Kamuda çalışan taşeron, 4/C’ liler, vekil, sözleşmeli ve geçici statüde çalışanlar kadroya alınacak. Geçici ve mevsimlik işçilerin mağduriyeti giderilecek, kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı verilecek. Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulanacak. İmam ve müezzini olmayan cami kalmayacak, vekil imam ve müezzinlere kadro verilecek.

CEMEVLERİNE DEVLET YARDIMI YAPILACAK

Cemevi gerçeği, siyasi kaygılardan uzak, Cami-Cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, inanç ve kültür hayatımızın bir unsuru olan Cemevlerine devlet yardımı yapılacak. Aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesiyle birlikte sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son vereceğiz. Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya; ağır engelli aylığını 600 liraya çıkaracağız. Emniyet çalışanlarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirerek, bu kapsamda polislerin ek göstergesini 3600’e yükselteceğiz.

BÜYÜKŞEHİR YASASI KALDIRILACAK

Büyükşehir yasasını topluma hizmet ve kalkınmanın daha iyi gelebileceği şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Büyükşehir Belediye sınırına mülki sınır yapan düzenlemeyi kaldıracağız. Kapatılan belde belediyeleri, özel idare ve köyleri yeniden kuracağız. İl Genel Meclisi Üyeleriyle birlikte, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerini sosyal güvenceye kavuşturacak, aldıkları huzur hakkını iyileştireceğiz. Köy Kalkınma planları yapacağız, merkez köyler oluşturacağız, köy sosyal yaşam ünitelerini geliştireceğiz.

PROJELER İLE İLGİLİ MALİ KAYNAKLAR:

Toplumsal bir seferberlik başlatılarak kayıt dışılıkla mücadele sonucu vergilerde performans artışı sağlanmasından elde edilecek ilave kaynak 13,4 Milyar Türk Lirası. Kaçakçılıkla etkin mücadele edilmesinden sağlanacak ilave kaynak 6,2 Milyar Türk Lirası. Devletin mal ve hizmet alım giderleri ile bir kısım cari transfer kalemlerindeki israf savurganlık ve yolsuzlukların azaltılmasından elde edilecek gider tasarrufu 23,3 Milyar Türk Lirası. Bir kısım rantiyeci azınlıkça elde edilen imar rantının vergilendirilmesinden sağlanacak 12 Milyar Türk Lirası. Uygulayacağımız ekonomik program sayesinde elde edilecek yüksek büyüme performansının sağlayacağı 17 Milyar Türk Lirası. Böylece, taahhütlerimizin mali yükünü karşılamak üzere, ekonomide oluşturulacak toplam ilave kaynak 71,9 Milyar Türk Lirası olacaktır.“

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle