Hoşgeldiniz  

Mezuniyet Töreninde Duygusal Anlar

SEMİH KÖKEN | 13 Haziran 2014 | Kemer Güncel A- A+

DSC_8690 DSC_8605 (1) DSC_8613 DSC_8617 DSC_8620 DSC_8637 DSC_8676 DSC_8685
Kemer Anadolu lisesi bahçesinde yapılan mezuniyet törenine Kemer Belediye Başkan Vekili Cumali Afşin, Okul Müdürü Ahmet Demir, Kemer’de eğitim veren Okulların yöneticileri öğretmenler veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı Duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Kemer Anadolu Lisesi birincisi 12 C Öğrencisi Sümeyye Eselik’e birincilik, 12 A Öğrencisi Furkan İsmet Uzun’a ikincilik ve 12 A Öğrencisi Tuğba Kekik’e üçüncülük ödülünü Kemer belediye Başkan vekili Cumali Afşin verdi. Okul birincisi Sümeyye Eselik mezuniyet Yaş kütüğüne plaket çaktı. 
Öğrenciler adına konuşma yapan 12 C öğrencisi Okul Birincisi Sümeyye Başlangıçlar güzeldir ,bitişler zor.Tanışmalar heyecanlı ve mutlu ayrılıklar acı.Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren,heyecanlandıran bir dönemdeyiz.Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken,diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.12 yıllık eğitim öğretim süreci içinde iyiyi kötüyü ayırt etmeyi öğrendik.İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik.Her sabah gün doğarken kalkmak,kışın soğukta titremek yazın güneşte terlemek bir biri ardından gelen yazılılara hazırlanmak nede zor geliyordu.Bir bitse de kurtulsak derdik.İşte bitiyor.Sanki alıştığımız ve her an yaşadığımız bir şeyler bitiyor.Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi.Ancak mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz.Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN yıllar önce gönderdiği birer kıvılcım gibi gidiyoruz,ama elbette birer alev olarak döneceğiz.
Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadarda hüzünlü bir şekilde arkadaşlarımla okulumuza veda ediyoruz.
Heyecan, sevinç,gurur,hüzün,şaşkınlık hepsi bir arada.Demek ki mezun olmak böyle hissettiriyormuş insana.Bunun yanında birincilikle mezun olmak beni hem sevindiriyor hem de gururlandırıyor.4 yıl önce büyük bir heyecanla başlayan lise hayatım nasıl bu kadar çabuk bittiğini anlayamıyorum.Zaman su misali akıp geçiyormuş gerçektende .Acısıyla,tatlısıyla 4 yılı da geride bıraktık.Öğretmenlerime ve arkadaşlarıma geriye dönüp baktığımda tebessümle hatırlayacağım bir çok anı için teşekkür ediyorum.
Öncelikle bu başarımda en çok pay sahibi olan aileme çok teşekkür ederim.İyi ki böyle bir aileye sahibim,iyi ki böyle bir anne ve babanın evladıyım.Bu sözleri tüm arkadaşlarımın adına söylemekteyim.Eminim burada bulunan ya da bulunmayan tüm anne ve babalar da evlatlarının mutluluğu için elinden gelen çabayı göstermişlerdir ve göstermeye devam edecekler dir.
Gerçekten şu ana kadar her kararımın arkasında duran,doğrularımla beni destekleyen,yanlışlarımı düzeltmeye yardımcı olan anne ve babama bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve ellerinden saygı ile öpüyorum.Ve tabi ki bizlerin yetişmesinde ,olgunlaşmasında büyük rol oynayan yaptığım yaramazlıkları hoş gören değerli öğretmenlerimin hepsine şahsın ve arkadaşlarımın adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve ellerinden sayı ile öpüyorum.Özellikle okula başladığımda her türlü sorunumda yanımda olan Erkan Hocama ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.
Öğretmenlerime olan saygım ve sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecek.Okul birincisi olmamda benim ne kadar emeğim varsa da ailemin ve öğretmenlerim inde bir o kadar emeği var.
Aynı zamanda tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diliyorum.Umarım ben ve arkadaşlarım bu emekleri boşa çıkarmayıp bu beklentileri karşılaya biliriz.
Son olarak mezun olan arkadaşlarıma LYS sınavında başarılar diliyorum.Yeni hayatlarında da mutluluk.Vaktinizi ayırıp beni dinlediğiniz ve bu çok anlamlı günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Kendisinin de okula veda ettiğini söyleyen Okul Müdürü Ahmet Demir; artık aranızdan bende çocuklarımı gibi ayrılıyorum. Sevgili veliler çocuklarımız bu gün bizim öğretim yolculuğunun son gününde onları uğurluyoruz. Asıl başarının sizlerindir. Okullarımız elbette çocuklarımızın başarısı için çalışıyorlar ama, asıl başarı sizlerin. 12 yıldır çocuklarımızı başarılı kılmak için, emeğinizi mesainizi ve paranızı sarf ediyorsunuz. Gerçekten birçok yitip giden insanları gördükçe sizleri tek tek kutlamak istiyorum çocuklarınızı buralara getirebildiğiniz için. Bu genç neslin değerli öğrenenlere de hitap eden Demir; gerçekten ben şanslı bir insanım neden mi diyeceksiniz çünkü çok kaliteli bir okulda çok kaliteli öğretmen arkadaşlarımla birlikte çalıştım. Hepsini sizlerin huzurda kutluyorum. Dedi 
Öğrencilere de veda eden Müdür Demir; burada sizleri artık mezun ediyoruz. Siz artık çocuk değil, genç değil sizler bu gün itibariyle yetişkinsiniz. Ülkemizin geleceği için çalışacağınızı biliyorum diyen Demir; sizlere inanıyorum ve güveniyorum. Umarım bundan sonra ki hayatınızda hep başarılı olur ailelerinizi de mutlu edersiniz. Yolunuz açık olsun. Dedi 
Proğram akışında Mezun olan öğrencilerden Hande Kartal söylediği güzel şarkılarla velilerden, öğretmenlerden ve arkadaşlarından büyük alkış alarak gözyaşlarına boğuldu. 
Tören geleneksel kep atma töreni ile sona erdi. 
Ayrıca okul birincisi Sümyye Eselik’e Kemer belediye Başkan Vekili Cumali Afşin bir hediye takdim etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle