Hoşgeldiniz  

MEVLANA KAVŞAĞI TRAFİĞE AÇILDI

SEMİH KÖKEN | 29 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ocak ayı sonunda inşasına başlanan Mevlana Köprülü kavşağı yapımı tamamlanarak dün 17 30 itibarıyla trafiğe açıldı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan köprülü kavşaktan ilk geçişi, makam aracının direksiyonunda Başkan Menderes Türel yaptı.

Türel’in ardından belediye hizmet binası önünden kesilen yol da trafik akışına açıldı. Türkiye’de ilk kez deprem izolatörü kullanılan ve 375 metre uzunluğunda olan köprülü kavşakta Kayar Mesnet olarak tasarlanan 24 adet deprem izolatörü bulunuyor.

Antalya trafiğini rahatlatacak projelerden biri olan Mevlana Kavşağı’ndaki çalışmaların bu ayın sonuna kadar tamamlanacağı sözünü veren Menderes Türel, yol üzerine iki adet üst geçit yapılacağını belirtti. Adnan Menderes Bulvarı ile Kızılırmak Caddeleri’ni birbirine bağlayacak şekilde yapılan üst geçit ile 3 katlı hale getirilen kavşak güzergah üzerinde ışıkta beklemeden trafik akışını sağlayacak. Trafik ışıkları nedeniyle yaşanan yoğunluk ortadan kalkacak.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan köprü toplam 10 ayak üzerine inşa edildi. Toplam uzunluğu 375 metre olan köprünün beş açıklığı bulunuyor. Bir açıklıkta 55 metre geçilen köprü bu yönü ile Türkiye’nin en uzun ardgermeli kavşağı unvanını aldı. Ardgerme işlemi için toplam 110 kilometre çelik halat kullanıldı. Köprü imalatının toplamında 8000 metreküp beton; 800 ton demir kullanıldı. Mevlana Kavşağı’na Türkiye’de ilk defa kayar mesnet olarak tasarlanan toplam 24 adet deprem izolatörü monte edildi. Mevlana Kavşağı teknik özellikleri kadar dış görünüşü ile de Türkiye’nin en önemli üstgeçit çalışmalarından biri oldu. Kavşak dış görünüş olarak da asmalı köprü formunda dizayn edildi.Köprülü kavşağın yan yollarının da 1 Haziran’da hizmete açılacağı bildirildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle