Hoşgeldiniz  

MENDERES TÜREL DAVOS TA

Semih Köken | 22 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya, Davos zirvesinde ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyanın en büyük patronlarının, CEO’larının ve siyasi liderlerinin geldiği Davos’a kabul edilen ilk belediye başkanı olduğunu belirterek, ‘Yeni bir sloganımız var, ‘Visit Antalya’ diyorduk, şimdi ‘Invest Antalya.’ ‘Antalya’yı ziyaret et’ten ‘Antalya’ya yatırım yap’a gelir bir slogan” diye konuştu.10847818_758848017523784_2697091099233838175_n 1489029_758996950842224_8168591719879521091_n 10419581_758923864182866_3189571384179972380_n

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Davos temasları sürüyor. Davutoğlu basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Davutoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

SOMALİ’DEKİ SALDIRI

Biraz önce Somali Büyükelçimiz ile görüştüm. Somali zaten güvenlik riski bakımından yüksek riske sahip bir ülke. Bir kaç gün önce de yapılan bir terör saldırısında ölenler oldu orada da 3 kardeşimiz hayatını kaybetti. Bizim heyetimizin kaldığı otelin karşısındaki bir otele yapılan saldırı. Büyükelçimiz her türlü tedbiri alıyor. Biz geçtiğimiz zamanlarda çok daha zor şartlarda gitmiştik ama gitmeyi ihmal etmedik. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu tutumunu sürdürüyor. AB’de pazar daraldığında komşu ülkeler oralarda pazar daraldığında Afrika bizim için önemlidir. Bizim bu stratejik kararımızdan dönmemiz olmaz. Bunu Türkiye’ye yönelik bir saldırı olarak değerlendirmek doğru olmaz.

DÜŞME TRENDİ DEVAM EDECEKTİR

Ekonominin genel dengelerinin seyri olarak baktığımızda sıhhatli olduğumuzu faizlerindüşüşünün artarak devam edeceğini düşünüyorum. Merkez Bankası başkanı ile de bu konları ele alır konuşuruz. Önümüzdeki haftalarda faizin daha güçlü ineceğine ilişkin beklentimiz var. Ekonomi nihayet Merkez Bankası’nın misyonu var, Bakanlıkların Hükümetimizin misyonu var. Ama nihai olarak ekonomi nihai bir alandır. Reel sektördeki gelişmeler arz talep faizi etkiler. Önemli olan finansal yapının gücünü koruması ve ivme katacak araçlara sahip olması. Düşük faiz her zaman reel sektörü harekete geçirecek bir unsurdur. Ben genel trendin olumlu yönde olduğu kanaatindeyim. Kimseden şuana kadar 2015 ekonomisi için kötü bir açıklama duymadım. Bu olumlu atmosferi ve buna da dayalı olarak faizlerin düşüşünü öne çıkarmak lazım.

AK PARTİ YASAL OLANI YAPTI

Bu AK Parti’nin gücünü göstermiştir. AK Parti grubu yasal olanı yapmıştır. Ne ben ne de arkadaşlarım yönlendirmede bulunmdık. Bu tür olaylarda yönlendirme veya grup kararı olmaz. AK Parti’ye fire verdiniz diyenler fire vermemişse suç işlemiştir. Kimsenin AK Parti üzerinden yanlış hesaba girmesini tavsiye etmem. AK Parti her zeminde birliğini korur ve yoluna devam eder bunu da herkes görecek.

ERDOĞAN’IN PARALEL YAPIYA İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

Bu çalışma yeni bir çalışma değil. Ben Dışişleri Bakanı iken Sayın Başbakan ile yani Şuanki Cumhurbaşkanımız ile ele aldığımız bir yapılanma. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı zaten bir okul var. Bütün bunları bir çerçevede topluyoruz. Yunus Emre Kültür Merkezleri gibi bütün okullarımızın bir kültür faaliyetleri olması, yeni okulların açılması sebebiyle paralel yapının ortadan kalkması ile doğabilecek açıklar kapatılacaktır. Türkiye’de en küçük olumsuz gibi görünen haberi büyütüyorlar, gündeme getiriyorlar Türkiye ile ilgili ne kadar karalama varsa içinde yer alıyorlar. Eğitim yapmaktan başka her şeyi yapar hale geldiler. Biz bu çalışmaları belli bir aşamaya getirmiştik. Ben Başbakan görevini alır almaz bu çalışmayı bir an önce tamamlayın diye talimat vermiştim. Bunu ilk bakanlar kurulunda görüşeceğiz. Türkiye’nin hak ettiği şekilde eğitim alanında tanınması anlamında tarihi adım atacağız.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle