Hoşgeldiniz  

Mehdiyim dedi babasını öldürdü

Semih Köken | 20 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde şizofren hastası olduğu ileri sürülen şahıs, 75 yaşındaki babasını av tüfeğiyle başından vurarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 14.30 sıralarında Akoluk Mahallesi’nde meydana geldi. Öğretmen olarak çalıştığı sırada psikolojik sorunları ortaya çıkan ve şizofren teşhisi konan Turgay Y. (49), hastalığı nedeniyle malulen emekli oldu. Emekli olduktan sonra babası Şükrü Y. (75) ve kardeşleriyle birlikte yaşayan Turgay Y., görüş ayrılığı yaşadığı babasıyla sık sık kavga ediyordu. Son günlerde babasıyla yaşadığı tartışmalar artan Turgay Y., evde kimsenin olmadığı bir anda, ağabeyinin ahırda sakladığı av tüfeğini alarak babasını başından vurdu. Babası olay yerinde ölen Turgay Y., ağabeyi Mustafa Y.’yi arayarak babasını vurduğunu, jandarmayı aramasını söyledi.

Ağabeyinin jandarmaya haber vermesiyle birlikte olay yerine giden ekipler, Şükrü Y.’nin cansız bedenini buldu. Turgay Y. gözaltına alınırken, Şükrü Y.’nin cesedi Gazipaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan ön otopsinin ardından Şükrü Y.’nin cesedi detaylı otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Gazipaşa Devlet Hastanesi önünde babasının cenazesini almayı bekleyen Mustafa Y., kardeşinin kendisini ‘mehdi’ olarak gördüğünü söyledi. Kardeşi’nin öğretmen olarak görev yaptığı yıllarda tarikatlara ilgi duymaya başladığını belirten Mustafa Y., “Kardeşim sürekli olarak dini programlar izliyordu. Buna tepki gösteriyorduk. Babam böyle şeyleri sevmezdi. Bu yüzden sürekli tartışırlardı. Ben de onları yatıştırır, kavga etmemelerini söylerdim. Son kez tartıştıklarında kardeşim ahıra sakladığım tüfeği bulmuş ve babamı öldürmüş. Gittiğimde babamın cesedinin başında soğukkanlı bir şekilde bekliyordu. Kardeşimin izlediği dini içerikli televizyon programlarını izliyordu. Özellikle Adnan Oktar’ın programlarına bakıyordu. Kardeşim bu programlar yüzünden kendisini ‘mehdi’ zannetti ve babamı öldürdü” dedi.

Gazipaşa Jandarma Karakol Komutanlığında psikiyatrist eşliğinde ifadesi alınan Turgay Y., bir gece gözaltında tutulduktan sonra bugün saat 10.00’da Gazipaşa Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. İfadesi alınan Turgay Y., tutuklanarak Alanya Kapalı Cezaevine gönderildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle