Hoşgeldiniz  

MARDİN’Lİ ÖĞRENCİ GRUBU YÖRÜK PARKI’NDA

SEMİH KÖKEN | 22 Nisan 2015 | Kemer Güncel A- A+

20. Dönem Konya Milletvekili olan Abdullah Gencer nezaretinde Antalya bölgesinde geziler yapan 20 kişilik Mardin’li öğrenci grubu Kemer’de geziler de bulundu.

Kemer’de geçmişle günümüzü birleştiren ve bölgenin simgesi olan Yörük Parkı’nı da ziyaret eden öğrenci grubu Yörük kültürünü yerinde gördü. İşletme sahiplerinden Cemal Şahin İyicil heyeti karşılarken lokasyon  ve Yörük kültürü hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler Yörük Parkını gezerken, kıl çadırları incelediler ve bey çadırında oturup Türk kültürü hakkında bilgiler alıp, Çanakkale Türküsünü söylediler.

  1. Dönem Konya Milletvekili Abdullah Gencer ise Yörük Parkının Yörük kültürünü günümüzde yaşatmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,“Yörük Parkı ziyaretimizde geçmişle günümüzü birleştirmek için gösterilen gayreti gördük. Yörük Parkı sahiplerinden Cemal Bey kardeşimizi ve burada çalışan kardeşlerimizi tebrik eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Yörük Parkı İşletme sahiplerinden Cemal Şahin İyicil, Milletvekili Abdullah Gencer ve beraberindeki Mardinli öğrencileri Yörük Parkında ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ve kendilerini tekrar beklediklerini ifade ederek, “ Sayın Milletvekilimiz Abdullah Gencer nezaretinde Antalya’ya gelerek ziyaretlerde bulunan Mardinli öğrencilerimizi Yörük Parkımızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tip etkinliklerin hem öğrenicilerimizin kaynaşması hem de yöreleri tanımaları,  farklı bölgeleri tanımaları adına çok önemli. Gelen misafirlerimize parkımızı gezdirdik ve Yörük kültürümüz başta olmak üzere lokasyon ve doğal doku hakkında bilgiler verdik ve kendilerini ağırladık” dedi.mardin_1 mardin_2

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle