Hoşgeldiniz  

Manavgat’ı kim yaktı?..Kemer için dikkatli olalım

Semih Köken | 29 Temmuz 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Manavgat’ı kim yaktı?..Kemer için dikkatli olalım

Manavgat’ta 4 ayrı noktada aynı anda çıkan orman yangınında ‘Sabotaj’ ihtimali üzerinde duruluyor.

AYNI SABOTAJIN KEMERDE OLMASI DA MUHTEMEL LÜTFEN DİKKATLİ OLALIM ETRAFINIZDA OLLUP BİTENLERİ TAKİP EDİN EN UFAK BİR ŞÜPHENİZDE POLİS VE JANDARMAYI ARAYINIZ BU ÜLKE BİZİM MANAVAGAT BİZİM KEMER BİZİM ŞEFERSİZLERE ÖDÜN VERMEYELİM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangının çıkış şeklinin düşündürücü olduğunu söylerken, PKK’ya yakın sosyal medya hesaplarından atılan paylaşımlar ise bu şüpheyi güçlendirdi.

İLK ŞÜPHE BAKANDAN

Yangının etkili olduğu bölgelerde inceleme yaptıktan sonra gazetecilere konuşan Bakan Pakdemirli, yangını körükleyecek her türlü sebebin bulunduğunu söyleyerek “Aynı anda çıkması düşündürücü değil mi? Bunlarla ilgili bulgulara rastlandıkça ya biz ya da valilik tarafınca açıklamalar yapılır. Bu sebepler çok sonra da çıkabiliyor” diye konuştu.

HATAY’DAKİ KUNDAKLAMA HATIRLATILDI

Yangında kundaklama iddialarıyla ilgili de konuşan Pakdemirli, “Geçen yıl Hatay’daki yangının sebebi 1 sene sonra müsebbipleri belli oldu. Bu da böyle bir şey olabilir. Şu anda mücadeleye devam ediyoruz. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Can kaybının olmaması için müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, dumanın yaklaştığını görüyorsanuz, her şeyinizi bırakın, emniyetli yerlere gidin! Yangın bir savaştır, savaşı hangi saatte bitireceğinize dair bir tahmininiz olamaz.” dedi.

BAŞSAVCILIK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ARIYOR

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı da yangınla ilgili soruşturma başlattı. Cumhuriyet başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, öğle saatlerinde ilçenin farklı noktalarında başlayan orman yangınlarının yerleşim yerlerine sıçraması, bazı evlerin zarar görmesi ve birçok vatandaşın yaralanması üzerine olayın tüm yönleriyle araştırılması amacıyla derhal soruşturma işlemlerine başlanıldığı belirtildi.

“Başsavcılığımızın talimatıyla orman yangınlarının başladığı ve güzergahındaki yerlerle ilgili kamera görüntülerinin tespiti ile diğer delilerin araştırılmasına devam edilmektedir” ifadesine yer verilen açıklamada, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiği kaydedildi.

PKK’YA YAKIN HESAPLARDAN SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI

Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarının ardından PKK’ya yakın hesapların sevinç çığlıkları bir dönem bu tür eylemlere imza atan terör örgütü PKK’yı işaret etti.

İşte o hesapların yaptıkları paylaşımlar;

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle