Hoşgeldiniz  

Manavgat alev alev…

Semih Köken | 28 Temmuz 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Manavgat alev alev…

Manavgat’ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde sıçan orman yangını, yerleşim yerlerine sıçradı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, “Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı” dedi.

MANAVGAT’TAN YENİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN 

blob:https://www.hurriyet.com.tr/099d9f41-d185-4e14-bb1f-f4e6b9bf5cde

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangını rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında “Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” dedi. Sözen, “Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı… Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu” ifadelerini kullandı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit de “Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız” dedi. AFAD da yangından 30 vatandaşın etkilendiğini duyurdu.

Antalya‘nın Manavgat ilçesi tarihinde görülmemiş bir yangın felaketi yaşıyor. İşte yangın ile ilgili tüm ayrıntılar…

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İşte Muhittin Böcek’in açıklamaları:

Manavgat’ta bugüne kadar böylesi büyük bir yangın olmadı. Düşündürücü olan 4 ayrı bölgede çıkmış olmasıdır. Şu anda tüm itfaiye ekibimiz orada. Herkes elinden geldiğinde havadan karadan söndürme işlemleri yapılıyor. Bir taraftan 4 mahallemizdeki vatandaşlarımızın evleri boşaltılıyor. İnşallah kısa zamanda can kaybı olmadan bu yangın söndürme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

“4 AYRI YERDE YANGIN VAR”

4 ayrı yerde yangın var, hepsini kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tahliye işlemleri hızla devam ediyor, aşırı derecede bir duman var, gereği yapılıyor. Herkes burada, sayın Bakan da geliyor, az sonra o da Manavgat’ta olacak. Can kaybı bilgisi henüz yok, olmayacaktır inşallah.

 4 MAHALLE BOŞALTILDI

Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievler, Sarılar mahalleleri boşaltıldı. En büyük sıkıntımız poyrazın devam etmesi… Şu anda hava tamamen karanlık. 19 helikopter şu anda müdahale ediyor. 30’un üzerinde itfaiye aracımız var, hep birlikte inşallah kontrol altına alacağız.

“27 YILLIK YÖNETİCİYİM, BÖYLE BİR YANGIN GÖRMEDİM”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. Acaba kundaklama var mı? Bunu araştıracaklardır, sayın valim bunu araştırtacaktır. Bunu kısa zamanda öğrenmiş oluruz” dedi.

 

Son dakika... Manavgatta büyük felaket 4 farklı noktada yangın... Mahalleler boşaltıldı, Belediye Başkanından acı sözler

 

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN MANAVGAT AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, twitter hesabından Manavgat’taki yangın ile ilgili açıklama yaptı.

Pakdemirli, “Antalya #Manavgat’ta saat 12.05’te başlayan yangına ekiplerimiz; 1 Uçak, 19 Helikopter, 17 Dozer, 103 Arazöz, 427 personel ile müdahale ediyor. Ormanın kahramanları büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli’nin yangının devam ettiği Manavgat’a gittiği açıklandı.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA: AKILALMAZ, KÖTÜ BİR TABLO

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Sözen, “Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. bir çok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli.” dedi.

“TAMAMEN YANAN KÖYLERİMİZ OLDU”

Sözen, “Köylere geldi, yerleşim yerleri yandı… Yangının nerede olduğunu tam anlamıyla kestiremez duruma geldik. Tamamen yanan köylerimiz oldu” dedi.

 

Son dakika... Manavgatta büyük felaket 4 farklı noktada yangın... Mahalleler boşaltıldı, Belediye Başkanından acı sözler

 

 

MANAVGAT KAYMAKAMI YİĞİT’TEN AÇIKLAMA: BAZI EVLER BOŞALTILDI

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, AA muhabirine, “Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı.” dedi.

“CAN KAYBI OLMAMASINI ÜMİT EDİYORUZ”

Yiğit, “Bu yangında kozalaklarla fırlatıyor. Süratle etrafa yayıldı. Bir anda bakıyorsunuz, ilgisiz bir yerde yangın başlıyor. Yangının tam üstüne karadan girilemedi. Havadan yoğun şekilde müdahale devam ediyor. Manavgat merkezde de aynı şekilde yangınlar oldu. sıçraya sıçraya geldi adeta. Merkezdekiler önemli ölçüde kontrol altına alındı ama köylerde mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, CNN TÜRK yayınında yangına ilişkin son bilgileri paylaştı.

İşte Yiğit’in açıklamaları:

İlk önce öğle saatlerinde Yeniköy mahallesi civarında başladı. Bazı köyleri boşalttık. Havadan müdahale devam ediyor. Karadan da sıçramalar oluyor. Sıçrayan yangınları kepçe ve arazözlerle söndürüyoruz.

Şu anda turistik alanlara etki söz konusu değil. Sahile epeyce uzak mesafede orman. Karayoluna gelmiş değil yangın. Turizm alanlarında endişe edecek durum yok

Sahilden uzak mahallelerde ortaya çıkan yangın. Manavgat merkeze de sıçramalar oldu. Bunları da önemli ölçüde kontrol altına aldık. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşırız.

Turizmi etkileyeceğini zannetmiyorum. Arada tarım arazileri, ırmak kanalları var. Sahile kadar ineceğini düşünmüyoruz

DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLİYOR MU?

Şu anda sağlık açısından hazırlık var. Hastane yakınında ormanlar var. Sıçramalar etkili oluyor, bazen bir kaç kilometreye sıçrayabiliyor kozalakların yanması ile beraber.

Çevre illerden itfaiyeler istedi. Bütün hava araçları bölgeye yoğunlaşmış durumda.

Adana Sarıçamda orman yangını

Adana Sarıçam’da orman yangını

YANGIN NEDEN ÇIKTI?

Şu anda bu konuda net bir şey söyleyemiyoruz. Nedenine ilişkin bir şey söylemek mümkün değil.

Neredeyse ateşe yakın mesafede mücadeleyi sürdürüyorlar. Sıçrama oldukça müdahale ediyorlar. Mezarlığın içine sıçradı. Yakındaki arazözlerle söndürdük. Çok sıçrama oluyor. Hava sıcaklığı ve rüzgarın etkisiyle artırıcı etki yapıyor. Can ve mal kaybı olmaması en büyük temennimiz.

RÜZGAR UYARISI VAR MI?

Buna ilişkin hafta sonuna kadar bu sıcaklık ve poyrazın devam edeceğine dair uyarı var. Yarın ve cuma günü de. Burada değil sadece her yerde dikkatli olmakta fayda var.

Şehir merkezindeki önemli ölçüde yangınlar kontrol altına alındı.

BÖLGEDE TRAFİK DURUMU

Burada tüm devlet kurumları görev başında. Özel yardım anlamında söylüyorum, şahısların Manavgat’a seyahat etmemeleri. Trafiğin yoğun olması sebebiyle. Kontrol altına alınacak endişeleri olmasın.

Evleri boşaltılanlar kendi insiyatifleri ile uygun yerlere geçiyorlar. Daha emniyetli, yangına emniyetli mesafede vatandaşlarımız bekleme halinde…

Yangının olduğu alanlarda tehlikeli madde nitelikli tesis yok. Ama seralar, tarım arazileri var. Petrol istasyonları vs. tehlike altında değil.

 

Son dakika... Manavgatta büyük felaket 4 farklı noktada yangın... Mahalleler boşaltıldı, Belediye Başkanından acı sözler

 

AFAD AÇIKLAMA YAPTI: 30 VATANDAŞIMIZ ETKİLENDİ

Yangınla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada yangından 30 vatandaşın etkilendiği belirtildi.

AFAD’ın açıklamasında şu satırlara yer verildi:
”28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangından 30 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 3 araç ve 11 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmektedir. Kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alınmıştır.”

PROF. DR. ŞEN: ÇOK KURU, ÇOK SICAK BİR HAVA VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Çok kuru bir hava, çok sıcak bir hava, rüzgar da az bir rüzgar değil. Biz burada fırtına bekliyoruz aslında kuzey yönlerden, iç tarafta şu anda fırtına ihtimali var. Çok dikkatli olmak lazım. Yanan maddenin tutuşma sıcaklığı çok yükselmiş durumda şu anda. En ufak bir sürtünmeden dahi yangın çıkma ihtimali var” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle