Hoşgeldiniz  

Mahkemeden paralel iftiraya, ibretlik ceza

Semih Köken | 16 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Paralel Yapı’nın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile eşine bir mahalli gazeteyi kullanarak yönelttiği iftira ve hakaretlere, Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nden hapis cezası çıktı.

Paralel Yapı’nın perde arkasında yönettiği Bizim Antalya isimli bir mahalli gazetenin, Menderes Türel’e karşı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinden itibaren başlattığı sistematik iftiralara, mahkemeden ibretlik ceza geldi. Antalya’da Menderes Türel’in yerel seçimlerde aday olması halinde, AK Parti’nin kuvvetle muhtemel kazanacağını gören Paralel Yapı, bir mahalli gazeteyi kullanarak Türel’e yönelik iftira operasyonu başlattı.

YARGITAY ONARSA HAPİS YATACAK
“Varan 1, Varan 2” şeklinde birbiri ardına yalan haberlerden oluşan gazeteleri yüksek tirajlarda ve ücretsiz olarak ev ve işyerlerine dağıtan Bizim Antalya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Olgun Matur, iftiralarının son halkasında ise Varan 9 diyerek Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’i hedef seçti. Ebru Türel’in, işyerinde, iki çalışan arasında yaşanan bir olayı çarpıtıldı. Türel’in cep telefonunu yayımlayarak tanımadığı kişilerin hakaretlerine maruz kalması sağlandı. Hukuk savaşı başlatan Menderes Türel’in Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen iftira davasında, Bizim Antalya gazetesi yetkilileri Olgun Matur ve Fikret Gülcü ile gazetenin eski çalışanı Hüsne Güler, hapis ve adli para cezalarına çarptırıldı. Olgun Matur’un geçmişte, buna benzer başka bir suçtan ertelenen hapis cezası bulunuyor. Ebru Türel’e iftira suçundan aldığı 10 aylık ceza da birleştirilerek Yargıtay tarafından onanırsa, Matur cezaevine gönderilecek. Belediye Başkanı Menderes Türel mahkeme kararını “Tokat gibi bir cevap” sözleriyle nitelendirerek şöyle konuştu: “Türkiye’de siyaset artık belli bir olgunluğa erişmeli. Bir hedefe ulaşmak için siyasetçi ve ailelerinin, iftira kampanyalarıyla toplum önünde rencide edilmeleri engellenmeli. Umarım artık hiç kimse gayrimeşru hedeflerine ulaşmak için karalama kampanyalarına başvurmaz. Mahkemenin kararı, iftira ve haysiyet cellatlığıyla siyaseti dizayn etmeye çalışanlara verilmiş tokat gibi bir cevaptır. “

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle