Hoşgeldiniz  

LİDER MEDYA GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Semih Köken | 22 Temmuz 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

LİDER MEDYA GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Antalya ve bölgenin nabzını tutarak, yayım hayatına başladığı 15 Temmuz 2020’den itibaren hızla büyüyen Lider Gazete, Lider TV ve Lider Radyo ile birlikte Lider Medya çatısı altında buluştu. Antalya ve Akdeniz bölgesinde ses getiren Lider Medya, yeni binasının açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleştirdi .

Lider Medya Çatısı altında buluşan Lider Gazete, Lider TV ve Lider Radyo’nun  yeni hizmet binası görkemli bir şekilde yapıldı. İlk günden bugüne heyecanını arttırarak güncel ve önemli haberleri okuyucu ve izleyicileriyle buluşturan Lider Medya, Sakarya Bulvarı üzerindeki yeni binasının açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ilçe belediye başkanları ve birçok kurum ve kuruluş üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirdi. Lider Medya’nın Kurucusu olan Ender Alkoçlar, yaptığı konuşmada lider Medya’nın 15 Temmuz 2020’de yayına geçtiği için gurur duyduğunu belirtti.

LİDER MEDYA YOLUNA DEVAM EDECEK

Ender Alkoçlar, “Lider Medya 15 Temmuz 2020’de yayın hayatına başlamıştır. Tüm dünyaya demokrasi dersinin verildiği böyle bir günde, yayın hayatına başlamaktan ayrıca gurur duyuyorum. Lider Medya, milliyetçi, muhafazakar, demokrat, sosyal devlet çizgisinden ödün vermeden objektif ve belgeye dayalı habercilik ilkesiyle, yoluna devam edecektir. Lider Medya, Antalya da belediyelerin halka yaptığı hizmetlerin yanı sıra, belediyelerin yapmadığı hizmetleri de yazarak kamuoyunu aydınlatmıştır. Lider Medya, gizli kapılar ardında yapılan ittifaklara, özel ajandalara, kirli pazarlıklara sessiz kalmayacaktır. Gazetemizin 8 sayfasının tamamı renkli ve kendi kurduğu dağıtım ağı ile Antalya’nın 19 ilçesine ulaşan tek yerel şehir gazetesidir” şeklinde konuştu.

LİDER MEDYA’DAN BAŞARILI İSTATİSTİKLER

Lider TV ve Lider Gazete’nin başarılarını dile getiren Alkoçlar, Lider Medya’nın ilklere imza attığını vurguladı. Alkoçlar, “1 yıldır faaliyette olan haber sitemizin kullanıcı sayısı 500 bine yaklaşmıştır. Haber sitemizde yaptığımız bazı haberler, 2 milyonun 500 üzerinde okunma elde ederek bir rekora imza atmıştır. Bununla birlikte Twitter’da 4 milyonun üzerinde görüntüleme, Facebook’ta 3 milyonun üzerinde etkileşim, İnstagram’da ise 400 bin etkileşim sağlayarak bölgemizde lider konuma geldik. Youtube platformunda ise 1 milyona yakın görüntüleme ile kentin en iyi gazete Youtube kanalına sahip olduk. Lider TV, bugüne kadar sadece 5 aydır internet platformunda yayın yapmasına rağmen 200 bin takipçiye ulaşmış, 1 milyon saat izlenmiştir” dedi.

YAKINDA TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA

Lider TV’nin 1 Eylül itibari ile uyduya çıkacağını söyleyen Alkoçlar, tüm dijital platformlarda yer alacağını duyurdu. Alkoçlar, “Lider TV, 1 Eylül itibariyle uyduya çıkacak lisansını almıştır. Ayrıca, Tivibu, Kablo Net, D Smart ve Digitürk dahil tüm dijital platformlardaki yerini de alacaktır. Lider TV Bizim Görüş,  Gündem Özel, Dobra Dobra,  Gün Başlıyor, Gün Ortası, Akşama Doğru, Lider Spor, Turuncu Koltuk Programları Antalya’nın siyasi olaylarını tartışma fırsatı verecektir. Bu siyasi tartışma programları ile izleyicilere Antalya’nın güncel gündem aktarılacaktır. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Oyuna davet edilen değil, oyun kuran Türkiye idealimizdir, amacımızdır. Türkiye’nin ve Antalya’mızın kalkınması için üstümüze düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN, ANLAMLI TEBRİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lider Medya’yı son 1 yıldır kat ettiği başarılardan dolayı tebrik etti.  Çavuşoğlu, “Güzel bir merkez ve hizmet binası olmuş, herkesi tebrik ediyorum. Bir yıl içinde Lider Medya’nın, geldiği nokta takdire şayan. Yeni bir basın yayın organının hem gazete, hem radyo, hem de televizyon olarak,  bir yıl içinde bu kadar mesafe kat etmesi kolay değil. Antalya’da ve bölgede takip edilen hatta tüm Türkiye ile yurt dışında takip edilen bir medya organı haline geldi. Bir yıldır yayınları izliyorum. Gazeteniz muhteşem, yayın kalitesi de aynı şekilde. Gazete basımından içeriğine kadar son derece kaliteli. Esas medyanın görevi bizlerinde yanlışı olduğu zaman yazmalarıdır. Elbette medyanın Türkiye’de yerel basının tarafsız, bağımsız ve ekonomik bir güce sahip olması önemlidir. Yandaş medya deniyor. Bu çok doğal. Farklı yayın organlarının da orayı yönetenlerinde farklı ideolojileri olabilir. Fakat medyanın da temel ilkeleri var. Bundan şaşmamakta fayda var” ifadelerine yer verdi.

“HERKES EMİN OLSUN”

Bakan Çavuşoğlu, Antalya’yı turizmin yanı sıra Diplomasi şehri haline getireceklerini belirtti. Geçtiğimiz ay yapılan Diplomasi Forumu’na değinen Çavuşoğlu, forumun kalıcı ve geleneksel bir hale geleceğini bildirdi. Ardından Kıbrıs meselesini ele alan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) yaptığı ziyaret, daha ziyaret gerçekleşmeden herkesi hareketlendirdi. Rum tarafı ve Yunanistan tüm dünyayı, ayağa kaldırmaya çalıştı. Her 20 Temmuz’da Türkiye KKTC’ye gider ve oradaki barış ve zafer bayramını oradaki yönetici halkla beraber kutlar. Bu bizim için milli meseledir. Biz KKTC’yi doğu Akdeniz tarafından, gerekse hidrokarbon açışından korumak için, garantör ve ana vatan olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bundan sonra da tereddüt etmeyeceğimizden herkes emin olsun. Hiçbir şekilde KKTC ve Türkiye’nin haklarını savunurken tereddüde düşmeyiz” diye konuştu.

“İKİ YÜZLÜLÜĞÜNÜZDEN BIKTIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’ta verdiği müjdelerden bahseden Bakan Çavuşoğlu, “Kapalı Maraş’la ilgili yapılan açıklamadan sonra bakıyoruz ki, dünyanın her yerinden açıklamalar geliyor. Amerika açıklama yapıyor ve aynı gün Kıbrıs Rum kesimiyle dayanışma toplantısı gerçekleştirdi. Diğer taraftan, açıklamaların ne olacağı merak konusu oldu. Kapalı Maraş’la ilgili bazı kamu alanları halka açıldı. Şimdi ise küçük bir bölümü, asgari statüden arındırılarak oradaki mülk sahiplerinin kullanıma açılıyor. Ve hiç bir şekilde mülkiyet hakkı ihlal edilmiyor. Burada da en çok Rum Kesimin vatandaşları var. Rumlar buradaki mülklerini kullanmak için, başvuruda bulunuyorlar. 53 yıldır çözüm için müzakere yaptık. İşlerine geldiği zaman ‘Biz hukuki kararlar alıyoruz’ diyorlar. Gelmediği zaman ‘Siyasi kararlar alıyoruz’ diyorlar. Bu iki yüzlülükten bıktık” dedi.

“LİDER MEDYA TAKDİRE ŞAYAN”

Açılışa Katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı Lider TV’nin takdire şayan bir çizgisi olduğunu söyledi. Yazıcı, “Medyanın demokrasinin vazgeçilmezlerden olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bu görevi yaparken, tabi ki medya kuruluşları da dürüstlükten, demokrasiden ve tarafsızlıktan ayrılmaması gerekiyor. Bir yıldır Lider Medya’nın yayınlarını takip ediyorum. Gerçekten takdire şayan bir çizgisi olduğunu görmüş olduk. ‘Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır’  diye kullandığımız bir söz var. İnanıyorum ki televizyon olarak da, gazetede göstermiş olduğu dürüstlüğü ve güvenilirliği televizyonda da sağlayacaktır. Turizmin başkenti olan Antalya’mıza hem hizmet edecek, haberleri de dünyaya servis edecektir” ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle