Hoşgeldiniz  

KURTARMA TEŞEKKÜRÜ

Semih Köken | 12 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer ilçesi Göynük Mahallesi Likya yolunda biri İngiliz ikisi Hollanda vatandaşı olan üç öğrenci, doğa yürüyüşü yaparken kaybolmuş, öğrenciler düzenlenen arama kurtarma çalışması ile kurtarılmıştı. İşte o öğrencileri kurtaran ekiplere törenle teşekkür belgeleri verildi.

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen “Teşekkür” törenine Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Ahmet Yurdagül,  İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Fatih Üstündağ,  Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin, Antalya Havacılık Dairesi Şube Müdürü Cihangir Gül, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Sahil Güvenlik Komutanlığı Pilot Yüzbaşı Alper Kaya, AKUT Bölge Sorumlusu Yılmaz Sevgül katıldı.

 

 

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Antalya Vali yardımcısı Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, “Benimde meslek hayatımda iz bırakacak bir olay oldu. Yine Isparta Eğirdir Kaymakamıyken üç tane gencimiz gölde kaybolmuşlardı ve o çocukları maalesef bu kadar şanslı bir şekilde sağ ve salim bulamadık. Ondan sonrada yine böyle bir olay olunca kendi adıma da fazlasıyla meraklandım. Ve sizin çalışmalarınıza elimden geldiği kadar destek vermeye çalıştım. Buradaki en önemli şey hepimizin arasındaki iş birliğiydi.

Türkiye’de 23 yılı dolduran bir idareciyim. Özellikle bu tür çalışmalarda kurumsal bir takım yanlış anlamalar hatta kıskançlıklar olabiliyor. Ama burada benim övünerek gördüğüm konu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi arasında hiçbir şey saklanmadan hatta tam da tersine “Ben yapamıyorum. O yapsın. O yaparken de ben yardım edeyim” denildi.

TÜRLÜ YEMEĞİNDE PUL BİBER ARADIK

Pek çok ana şahit olduk. Bu çok önemliydi. Amacımız ve hizmet ettiğimiz ülke tek. Bayrak tek. Bu anlamda bu arama kurtarma faaliyetinin ruhu buydu. Gerçekten de bir benzetme yaparak söylüyorum, “Türlü yemeğinde pul biber aradık” diyorum.

“SİZ BULAMAZSANIZ BİR DÖRT BEŞ SAATTE BULURUZ”

Ayrıca bu çalışma sırasında bana gelen bir şey de benim Türklük onur ve gururumu hafiften zedelemişti. Bir ülkenin büyükelçisi ile yaptığım telefon görüşmesinde “Eğer bulamazsanız biz oraya uçakla ekip gönderip, dört beş saat içerisinde buluruz” demişti. Bende en kısa sürede bulup sağ ve salim bir şekilde teslim edeceğimizi söylemiştim. O dönemde de farklı değerlendirmeler de olabilirdi. Yaptığınız olduğunuz bu kurtarma faaliyeti en önemli şey olan insan hayatının yanında milli yönü de olan bir arama kurtarma faaliyetiydi.

BÜYÜK ELÇİLER’DEN TEŞEKKÜR

Bu belgeleri sayın Valimiz Türkiye Cumhuriyeti adına sizlere tebliğ etmemizi emrettiler. Görev alan bütün arkadaşlara kendisinin de selam ve teşekkürleri var. Aynı zamanda bundan 15 gün önce sayın Başbakanımızın İngiltere ziyaretinde, İngiltere’nin büyükelçimiz sayın Başbakan’a bu arama kurtarma faaliyeti nedeni ile teşekkürlerini iletmiş. Yine Hollanda Büyükelçisi de geçen hafta Kemer’e gelemeselerde Antalya’da kendilerini ağırladım. Sadece bu konudan dolayı bir teşekkür mektubu iletmek için gelmişler. Hollanda’nın tüm tv kanallarında da gerek arama kurtarma faaliyetleri gerekse bulunması birinci haber olarak yayınlanmış. Bu bizim için çok önemli. Hepinizle gurur duyuyoruz. Hepinizin çabalarınıza yürekten teşekkür ediyoruz.

GÖNÜLLÜ KURULUŞLARA AYRICA TEŞEKKÜRLER

Buraya kadar da gelen sayın Jandarma Alay Komutanımıza, çalışmalar sırasında bizden hiçbirşeyi esirgemeyen Kemer Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürlüğü’ne, Sahil Güvenlik’e ve gönüllü kuruluşlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Pek çoğu o soğukta işlerini güçlerini bırakıp geldiler. Sizler her türlü övgüye layıksınız. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ ALANLAR

 

Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin, Jandarma Üsteğmen Mithat Çakar, Jandarma Üsteğmen Semih Karakaş, Jandarma Asb.Kd. Bşçvş. Türkel Akıncı, Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. Sinan Avcı, Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. İsmail Sürer, Jandarma Er Abdulkadir Tunç, Jandarma Er Hakkı Sağlam, Jandarma Er Murat Kınık, Jandarma Er Şahin Demir, Jandarma Er Emre Eskiköy, Sahil Güvenlik Pilot Binbaşı Barış Ocak, Sahil Güvenlik Pilot Yüzbaşı Alper Kaya, Sahil Güvenlik Üçvş. Ömer Çelikbaş, Sahil Güvenlik Üçvş. Tahir Boran, Antalya Havacılık Dairesi Şube Müdürü Cihangir Gül, Pilot Başkomiser İsmail Mert, Helikopter Teknisyeni Polis Memuru Mehmet Ağırman, Polis Memuru Ali Keskin, AKUT Bölge Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Erkan Çilengir, Turan Aslan, Kemer Endro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir, İsmail Özgül, Asım Kaşlı, Nurettin Ardıç, Nihat Üresin, Ali Özgül ve Ömer Nizam.d36377563e03b2406f5f 3d6264f61ec07df12243 4b3792b43bb5180762c2 39aee06b02ce7541db02

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle