Hoşgeldiniz  

Kimsenin Elinde Sihirli Değnek Yok

SEMİH KÖKEN | 12 Temmuz 2014 | Kemer Güncel A- A+

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından işletilirken, Büyükşehir Yasası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan Kemer’deki 75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi’nde çöplerin imha edilmediğini geride kalan haftalarda gündeme taşımıştık. Kemer Gözcü Gazetesi olarak 4 Temmuz tarihinde yayımladığımı Çöp fabrikası taştı’ başlıklı haber, ilçe gündeminde olduğu kadar ulusal basında da yer aldı. Konuyla ilgili;  Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı İnanç Argun, Çevre Koruma Daire Başkanlığı Atık Yönetimi İşletme Şube Müdürü Ünal Göksu ile birlikte Kuzdere Mahallesi Ağva Deresi kenarında bulunan tesise gelerek, incelemede bulundu. Erçin, fabrika açık depolama alanı içerisinde görülen yoğunluğun ambalaj atıkları olduğunu ileri sürerek, gazetecilere; görülen çöp yoğunluğunun, Kemer Belediyesinin ihale ettiğşirket tarafından getirilen ambalaj atıklar olduğunu söyledi. Kemer Belediye BaşkanıMustafa Gül ise Erçinin bu söylemlerine karşılık bir açıklama yaptı.

Bedrullah Erçinin yapmış olduğu açıklamayı duyunca adeta şok olduğunu dile getiren Başkan Gül; Erçinin, kendisine geçmişten kalan bir kini olduğunu ifade etti. Mustafa Gül,  Erçin, Kemerİlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü olduğu dönemde, Kemerin Güverte Su Kaynağı’nın satımıyla ilgili olumlu bir yazı vermişti. Biz de, halkla birlikte karşı çıktık ve direndik. Güverte Su Kaynağı’nın satımıyla ilgili kararı iptal ettirdik. Erçin, daha sonra Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü oldu ve o dönemde yine, Kemerde bulunan güverte kaynağının tahsisini yaptı. Bende o dönem katıldığım bir televizyon programında, dönemin Valisine seslenerek; Biz mi imza toplayalım, siz mi gereğini yapacaksınız? diye sordum. Erçinin bizim güverte suyumuza göz koyduğunu ve illaki bir yerlere satacağını da ayrıca dile getirdim. Sağ olsun o dönemki Valimiz, Antalya İl Genel Meclisinde, Güverte Su Kaynağı’nın iptalini yaptırdı. Bedrullah Erçinin de bu nedenle bana karşı kini var ve Güverte Su Kaynağı’nıönünde beni gördü” dedi. 

GÜL; BİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞİNİ YAPMIYOR DEMEDİK

Bedrullah Erçinin, Kemer Belediyesini suçlayıcı söylemlerine sert bir şekilde cevap veren Başkan Güşu ifadelere yer verdi: Biz burada sizin çöpünüz, bizim çöpümüz demiyoruz. Burasıturizm bölgesi ve bir tane ham maddemiz var, o da turist. Önemli olan buna bir çözüm bulmak. Geçtiğimiz yıl ile bu yıl ki çöp bidonlarını kıyaslayabilir misiniz? Ben görevimi en iyi şekilde yapıyorum. Biz hiçbir zaman Antalya Büyükşehir Belediyesi, görevini yapmıyor demedik. Fakat bir eksiklik var. Televizyon ekranlarına çıkıp, geçmişten kalan bir kinle, Kemer Belediyesini kötülemek doğru değil. Bu tutumu sergilemek yerine,  iki araç değil dört araç gönderirler ve bu sorun da çözülür.

KEMER İÇİN, ONLAR İÇİN HOŞ OLMADI

 Büyükşehir yasası çıkarken, başında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel vardı” diyen Mustafa Gül sözlerine şöyle devam etti: Yasayı çıkaranda kendisidir. Bizde bu yasanın hep takipçisi ve destekçisi olduk. Hiçbir zaman bu yasa, Türkiyeye ya da Kemere zararlıdır demedik. Onların kendi belediye başkanları direniş gösterirken, bu yasaya biz sahipçıktık. Bu nedenle de üstümüze düşen ne varsa en iyi şekilde yaptık. Böyle kuru çekişmelere gerek yok. Bedrullah Bey, eski kininden dolayı çıkıp ekranlara bize hitaben konuşmasın; yoksa bizde çıkıp konuşuruz. Biz görevimizi yapıyoruz herkes görevini yapsın.  Benim mütevazi bir tarzda olgunca yapmış olduğum açıklamamın karşısında, böyle bir açıklama yapılması beni üzdü. Kemer ve onlar için hiç hoş olmadı. 650 kilometrelik bir sahil içerisindeyiz. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. 14 ilçe Büyükşehir Belediyesine dahil olduk. Bu ilçelerin hepsinde de işlerin bir anda düzene girmesi mümkün değildir. Mutlaka aksaklıklar olacaktır. Bu işi bu kadar da büyütmenin bir gereği yoktur. baskan-hodri-meydan-dedi53f8e02f24d3345fbc8c

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle