Hoşgeldiniz  

Kemerli ralliciler, Boğaziçi Rallisi’nden derece ile döndü

Semih Köken | 30 Temmuz 2015 | Kemer Güncel A- A+

Avrupa Ralli Kupası, Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan veren 44’üncü Uluslararası Boğaziçi Rallisi’ne Kemer’den katılan Kenan Kar ve Mehmet Civelek kupa ile döndü.

Avrupa Ralli Kupası, Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan veren 44’üncü Uluslararası Boğaziçi Rallisi 24 Temmuz Cuma akşamı saat 20:30’da Pendik Atatürk Meydanı’ndan verilen seramonik start ile başladı. Ralliye toplam 54 otomobil ve Türkiye haricinde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Almanya, İrlanda, Macaristan, Finlandiya, Bulgaristan gibi ülkelerden 108 sporcu katıldı.

İstanbul Anadolu yakasında yer alan 12 özel etaptan oluşan toplam 600 kilometre uzunluğundaki iki gün süren rallide, sıcak hava hem görevlileri, hem de sporcuları bir hayli zorladı.

RALLİDE KEMER RÜZGARI ESTİ

Kemer’den Kenan Kar ve Mehmet Civelek, Türkiye’nin en zorlu rallisi olarak gösterilen Boğaziçi Rallisi’nden kupaları ile döndü.

İlk gün 5’inci ayak, ikinci gün 6’ıncı ayak olmak üzere iki ayrı yarış olarak koşuldu. Cumartesi günü 6 özel etaptan oluşan 5’inci ayak yarışında ilk toprak yarışına çıkan ve Genel Klasman 4’üncülüğünün yanı sıra, Kategori 2’de Citroen C2 GT ile Kenan Kar, Erdal Boz ikilisi 2’inciliği alırken,  Kategori 1’de Fiat Palio ile Mehmet Civelek, Bülent Altınok ikilisi ise 3’üncülüğü, 6’ıncı ayakta ise 2’inciliği kazandılar.

Yarışmalarda derece elde eden Kenan Kar yaptığı açıklamada; “İlk defa katıldığım boğaziçi rallisinde etaplar çok kırıcı ve zorluydu. bunlara birde benim ilk toprak tecrübem olmasını da eklediğimizde benim için çok zor geçti. Ancak 2.cilik kupamızı aldık. Destek verenlerin tümüne çok teşekkür ederim” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle