Hoşgeldiniz  

Kemerli Bocceciler uluslararası turnuvaya hazırlanıyor

Semih Köken | 19 Ağustos 2015 | Kemer Güncel A- A+

Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden Kemer Bocce Takımı Ekim ayında yapılacak olan Uluslararası Bocce Turnuvası’na hazırlanıyor. Öte yandan Kemer Bocce Sahası da yapılan yenileme çalışmaları ile dünya standartlarına getiriliyor

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu 1’inci 2’inci ve 3’üncü Liglerine katılan Kemerli sporcular Bocce Yaz spor okulu çerçevesinde Ekim’de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bocce Turnuvası’na hazırlanıyor. Turnuva Raffa, Volo ve Petank dallarında gerçekleştirilecek.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bocce Antrenörü Erman Buyruk yönetiminde antrenmanlarını gerçekleştiren küçük ve yıldız sporcular fiziksel kapasitelerinin artması ile birlikte volo branşında her geçen gün daha iyi bir performans gösteriyor. Bocce volo branşı gereği 5 dakika içerisinde koşarak belirli mesafedeki hedef topları 900 gram ağırlığında toplarla vuruyor.

Antrenör Erman Buyruk: ”Türkiye’nin en güçlü bocce paf takımlarından birine sahibiz. Hem okul sporlarında hem de liglerde oyuncularımız bunu performanslarıyla kanıtladı. Gelecek yıllar içerisinde oyuncularımızın gençlerde ve yıldızlarda milli takımımızın çekirdeğini oluşturması hedeflerimizden biridir” dedi.

KEMER BOCCE SAHASI YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR

2004 yılında Kemer halkının hizmetine açılan Kemer Belediyesi Bocce Sahası birçok ulusal ve uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptı. 11 yıldır Kemer Bocce ekiplerinin ve sporcularının hizmetinde olan spor tesisine 2009 yılında birkaç eklenti yapıldı. FIB- Uluslararası Bocce Federasyonu’nun reglemanında yer alan tavan yüksekliği ve taban yapısına entegre olması amacıyla son günlerde yeni bir düzenlemeyle gidiliyor.

Restore ve yapılandırılması maliyetlerini Kemer Belediyesi’nin üstlendiği Bocce Sahası’nda; 6 Metre olan tavan yüksekliği 7 metreye çıkartılırken, zemin tartan pist düzlüğüne 2 katmanlı olarak tesviye edilecek. Saha demirleri yeniden renklendirilecek ve zemin Poliüretan ve epoxy kimyasalları desteğiyle yapılandırılacak. İşlemlerin ardından Kemer Bocce Sahası uluslararası standarda kavuşacak.

KEMER, DÜNYA ŞAMPİYONASI ORGANİZASYONU ALMAK İÇİN HAZIRLANIYOR

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonunun Ekim ayında birçok dalda gerçekleştireceği turnuvada tesis FIB’den gelen yetkililerce kontrol edilecek. Sahanın Uluslararası standartlara uygun bulunması halinde Kemer’e 2 kulvarlı bir sahanın daha yapılması ve Dünya Bocce Raffa Şampiyonası’nın Kemer’e alınması düşünülüyor. Sonbahar ya da ilkbahar aylarında gerçekleştirilecek olan dünya şampiyonasına 50’ye yakın ülkenin katılacağı tahmin ediliyor. Kemer’de 2011 yılında Dünya Bayanlar ve Gençler Dünya Şampiyonası gerçekleştirilmiş ve şampiyonaya 52 ülke katılmıştı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle