Hoşgeldiniz  

“KEMER’İ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

SEMİH KÖKEN | 24 Mart 2014 | Kemer Güncel A- A+

Son dönemde partisi hakkında ortaya atılan iddialara yanıt veren CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Av. Umut Güneş, “Neden CHP ile oynuyorlar? Çünkü korkuyorlar ve biz iktidara geliyoruz. Halkın teveccühü bizde. Halkımız yüzünü tamamen CHP’nin birleştirici gücüne ve aydınlığına döndürmüş vaziyette” dedi.

Seçim çalışmalarını ekibiyle birlikte sürdüren CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Av. Umut Güneş, Akdeniz TV’nin Ana Haber Bültenine konuk oldu. Kemer’in 30 Mart’ta güneşli günler göreceğini ve iktidara geldiklerini söyleyen Güneş, vatandaşların kendilerini çok güzel karşıladığına değindi. Şu ana kadar çok farklı bir kampanya yürüttüklerini ve halk için projeler ürettiklerini anlatan Güneş, halka doğruları anlattıklarını dile getirdi. Halkın da bütün gerçekleri gördüğünü söyleyen Güneş, her geçen gün farklarını açık ara ortaya koyduklarını kaydetti. “Kazanıyoruz ve kazanacağız” diye konuşan Güneş, “Marabalar ağaları yeneceğiz. Kemer’de birinci partiyiz. Yıpranmış iki tane belediye başkanı var. Verdikleri vaatleri yerine getirememişler ve halka hizmet üretemediler. Birisi yolsuzluklar, diğeri de rüşvetler içerisinde yargılanıyorlar. Haklarında çok ciddi davalar var. Hesap veremiyorlar ve halkın karşısına çıkamıyorlar. Halkımız yüzünü tamamen CHP’nin birleştirici gücüne ve aydınlığına dönmüş vaziyette. Şu anda da çok çok öndeyiz. CHP olarak bu seçimleri gerçekten açık ara önde götüreceğiz çünkü halkıma güveniyorum. Halkımız artık hizmeti ve doğru yöneticileri özledi” dedi.

“FEODAL İLİŞKİLERLE YÖNETİLMEZ”

Kemer’in hızla kan kaybettiğini ve başında ehil olmayan insanların olduğunu belirten Güneş, ilçenin 90’lı yıllardaki parlak imajının, 2000’li yıllarda söndüğünü ifade etti. “Bir şehir, o şehri yönetenlerin ufku kadar gelişir veya gelişmez” diyen Umut Güneş, Kemer’i bugüne kadar yönetenlerin ufkunun olmadığını kaydetti. Feodal ilişkilerle bir kentin yönetilemeyeceğine dikkati çeken Güneş, “Bilgi birikimleri ve kültürleri yok. Vizyon eksikliğinden dolayı Kemer’e çok zarar verdiler. Bunların korku ve baskı siyaseti nedeniyle halk inim inim inliyor. Kemer, yoğun bakımda yatan bir hasta gibi. Kemer’de halkın ihtiyaçlarını dinleyecek ve sorunları çözecek bir makam olamadılar. Halkıma hizmetkarlık noktasında hepimizin haz aldığı ve herkesin hayali olan bir Kemer’i yaratmak istiyorum. Bütün amacım bu” diye konuştu.

“KEMER’İ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Güneş, bazı projeleri hakkında da bilgi verdi. Ulaşım projesini anlatan Güneş, şöyle konuştu; “Yıllardır Kemer’e taksi ve dolmuşçular üzerine kurulan bir ulaşım sistemi var. Kemer’i yönetenler onların da dertlerini çözemediler. Taksici ve dolmuşçu esnaflarımızla bir araya geliyoruz. Çok ağır sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Kemer’de doğru bir ulaşım ağı yok. Düzenli bir ring hattı yok. 300’e yakın dolmuşa 15 günde bir sıra geliyor. Taksiciler 3 ay çalışıyor. Dışarıdan gelen araçlar, Kemer’deki insanımızın ekmeğine çok ciddi zarar veriyor. Ulaşım paha çünkü en fazla 4 ay çalışıyorsunuz. Ulaşımı kolaylaştırmak ve ekonomik hale getirmek, her belediyenin görevidir. Biz ulaşım sorununu çözeceğiz. Antalya-Kemer arasında kırmızı otobüsler düzenli bir şekilde sefer yapacak. Ama taksicimizin ve dolmuşçularımızın ekmeğiyle de oynamayacağız. Onların da gelirlerini arttırmaya dönük çabalarında yanlarında olacağız. Taşıma pastasını asla dışarıya kaptırmaya niyetimiz yok. En güzel şey ortak akılla yönetmektir. Fikirlere açık bir yönetim anlayışımız olacak.”

“12 AY TURİZM NEDEN OLMASIN?”

Kemer’de muazzam bir havanın olduğunu ve coğrafi yapısıyla herkesin etkilendiğini aktaran Güneş, Kemer’in çok zengin ve büyülü bir yer olduğunu ama önemli olanın bu zenginliği görülmesi gerektiğini söyledi. “12 ay turizm neden olmasın?” diye soran Güneş, “Bugün, Antalya’nın Kemer’e akması gerekirken, Kemer’den Antalya’ya gidiliyor. Çekim ve cazibe merkezleri oluşturulmadığı için böyle oluyor. Biz, tencerelerin 12 ay kaynamasını istiyoruz. Amacımız, Kemer’deki bütün zenginliği ön plana çıkarmak ve insanımıza kazandırmaktır. Maalesef yöneticilerin vizyon eksikliği ve yönetim beceriksizliğinden dolayı Kemer bir çok hizmetten mahrum kalıyor” dedi.

“ÇAKMA CHP’LİLER GÜL’ÜN ELİNDE PATLADI”

GATAB’ın, yerel seçimden sonra ASAT bünyesine geçeceğini hatırlatan Güneş, şu anda GATAB personelinin mutsuz ve baskı altında olduğunu ifade etti. Personelin maaşlarını alamadığını ve siyasi figüran haline dönüştürüldüğünü kaydeden Güneş, “Yusuf Üras’ın mitinglerine gitmeye zorlanıyorlar. Bu insanlar özgürleşecekler. İtfaiye hizmetleri de Büyükşehir Belediyesi’ne geçiyor. Biz, itfaiye personelini Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne alacakmışız ve orada kendi kadrolarımızı oluşturacakmışız. Bunlar külliyen yalandır. Karalama ve iftiraya yönelik bir kampanya yürütüyorlar. Yasa güvencesine alınan işçi ve personelin hakları nasıl bertaraf edilir? Her türlü karalamayı ve iftirayı atıyorlar. Biz CHP olarak 30 Mart’ta iktidar olacak bir kampanya yürütüyoruz. Açık ve mert bir kampanyamız var. Destek vereceklerse Umut Güneş’e ve CHP’ye destek versinler. CHP, bölgenin tek birleştirici gücüdür. Dinamo ve hizmet gücüdür. Çakma CHP’lilerden medet uman Mustafa Gül’ün elinde patladı” dedi.

“ÇILDIRMIŞ VAZİYETTELER”

MHP Adayı Mustafa Gül’ün, Aslanbucak mitinginde yaptığı konuşmayı hatırlatan Umut Güneş, “Yusuf Üras bir köpek almış ve adını da paşa koymuş. Siyasi nezaketsizlik. Paşa eğer cumhuriyetin ordusunu temsil ediyorsa ve onlara hitaben yapıyorsa, kendisini şiddetle kınıyorum. Mustafa Gül’ün lakabı ‘paşa’dır. Buna dönük yapmışsa da yine kendisini kınıyorum. Böyle bir şey olamaz. Bundan daha trajikomiği ise Mustafa Gül’ün, ‘evet ben köpek olabilirim ama sen kedisin’ demesidir. Bu nasıl bir nezaketsizliktir? Siz Kemer’i bu anlayışla mı yöneteceksiniz? Yani biriniz kedi, biriniz köpek mi olacaksınız? O zaman size bir hayvan barınağı yapalım ve orada kalın. Kemer’de düzey bu kadar düştü. Hayvan olmayın, insan olmaya çalışın. Trajikomik hale geldiler ve bunlar çıldırmış vaziyetteler” dedi.

“HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ”

CHP’nin gümbür gümbür geldiğini ve partisinin hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını belirten Güneş, bölgenin en güçlü partisi olarak tanımladı. Güneş, konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Adayında da öyle böyle yürek yok. Sesim çok gür çıkıyor. Her şeyim net. Çünkü ben rüşvetçi ve hırsız olmadım. Kimsenin ekmeğine ve alın terine göz dikmedim. Ben şahsi 11 milyonluk borcumu alın teri dökmeksizin, ondan bundan ödemedim. Rüşvet çetesi reisi olarak yargılanıyor şu anda Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül. Yusuf Üras ise 12 tane dosyadan yargılanıyor. Bana ‘icracı avukat’ diyorlar. Ben mesleğimi yapıyorum. Talancı, hırsız ve rüşvetçi olmadım. Bu kadar alçaldılar ama oysa tam tersine yükseltmek gerekiyordu. Artık insanlar her şeyi görüyor. Yusuf Üras AKP mitinginde, ‘CHP’nin adayı, Mustafa Gül’ü destekleyecekmiş’ diyormuş. Rüşvet çetesi başını ne durumda destekliyorum? Ben ön seçimden çıkmış biriyim. Ben halkın çocuğuyum. Yüreğimle ve bilgimle geldim. Halkım, o koltuğa beni oturtturacak. Neden CHP ile oynuyorlar? Çünkü korkuyorlar ve biz iktidara geliyoruz. Halkın teveccühü bizde. CHP üzerine her türlü yaftalamayı ve karalamayı atıyorlar ama beceremeyecekler. Bizler, aile ve zümre belediyeciliğine, ağaların, paşaların iktidarına son vereceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Bunun telaşındalar. Onun için iftira atmaya çalışacaklar ama başarılı olamayacaklar.”

“HALK 30 MART’I BEKLİYOR”

Mustafa Gül ile Yusuf Üras’ı eleştiren ve Kemer’deki siyasi yarışı anlatan Güneş, “Yusuf Üras, para dağıtıyor. Halktan çaldıklarını halka dağıtıyor. Sayın Gül’de her türlü siyasi baskıyı uyguluyor. GATAB ve belediye personeli siyasi figürana dönüştü. Halk, işadamları, yatırımcılar, esnaf baskı altında. İnsanımız korkuyor ama 30 Mart’ta nereye mührü basacağını biliyor. Bunları nasıl alaşağı edeceğini de biliyor. Halk 30 Mart’ı bekliyor. Yalan ve dolanla olur mu? Projeleri ve fikirleri yarıştırın. Birbirlerine fiziksel dayak olaylarına kadar gittiler. Gençler gergin. Demokrasinin gereği olan seçimler, iki tane insandan dolayı son derece gergin bir ortam yaşanıyor. Bir yere ulaşamayacaklar. Öte yandan projelerimi çalmışlar. Projelerimi Ağustos ayında yayımladım. Birçok projemi almışlar. Almaları önemli değil zaten yapmayacaklar. Az bir zaman kaldı ve bunu germesinler. Kendilerini uyarıyorum. Afişlerim yırtılıyor ve araçlarıma saldırıyorlar. Ben bir marabayım. ‘Bir maraba nasıl olurda bizim iktidarımıza göz diker?’ noktasındalar. Ama bu maraba onların saltanatını yıkacak. Halkımla birlikte yıkacağım” diye konuştu.

“HALKIM UMUDUNA OY VERSİN”

 

Vizyonsuz, beceriksiz, yalana, riyaya ve harama bulaşan insanların Kemer’i yönetemeyeceğini kaydeden Güneş, “Önemli olan şudur. Otellerimize gelen her 100 kişiden 7 kişi dışarıya çıkıyor. Kemer’e gelen her 100 kişinin 84’ü ucuz olması dolayısıyla ilçeyi tercih ediyor. Bu Kemer’in aleyhine bir durum. İlçenin ne hala düştüğünü gösteriyor. Kemer’de cadde ve çarşıları cazibe merkezi haline getirirsek, o insanlar dışarıya çıkacaktır. Çözüm bizde. Halkım umuduna sahip çıksın ve umuduna oy versin. Ağalara, beylere ve paşalara değil. Umut etmek güzeldir ve kendi iradesine sahip çıkmaktır. Her irade bir umuttur ve aynı zamanda bir çığlıktır. Halkımız korkmasın, çekinmesin ve kendilerini özgürleştirsinler. Umuduna sahip çıkarak kendilerini özgürleştirsinler. En büyük güç halkım ve bende sırtımı halka dayadım” dedi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle