Hoşgeldiniz  

Kemer’de Sevgi İzi Projesi Uygulandı!

Semih Köken | 12 Kasım 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer’de Sevgi İzi Projesi Uygulandı!
Kemer Engelliler Derneği koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri Kemer’de yaşayan engelli gençlere “Sevgi İzi Projesi” gerçekleştirildi.
Sevgi Projesi, Kamu yararına çalışan ve sadece günülülük esasına dayalı çalışan dernek Kemer’de bir ilki gerçekleştirdi.
Proje,Araştırmacı Gazeteci Müge Anlı’nın hayata geçirdiği bir proje olup, zihinsel engelli olan, Alzheimer vb. rahatsızlıkları bulunan ve kendini ifade edemeyecek durumda olan bir kişinin kaybolması durumunda kolaylıkla bulunması amaçlanıyor. Proje sayesinde kişinin kimlik bilgilerine daha kolay ulaşılıyor. Sevgi izi uygulaması sadece kaybolma riski olan kişilere (Zihinsel Engelliler ve yaşlılara) ücretsiz uygulanmaktadır.
Ayrıca; sevgi izi dövmesi yapabilmek için ilk olarak “benibuldular.com” sitesine girerek gerekli bilgileri doldurmak ve bir kod almak gerekmektedir. Alınan bu kod rakamlarından oluşan sayısal bir kod olup sol bileğin üstüne dövme olarak yapılmaktadır.
Kayıp kişiyle bir şekilde karşılasan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzini görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından sitemiz devreye girecek. Koldaki o “rakamı” taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle