Hoşgeldiniz  

KEMER’DE ŞEHİTLER ANILDI

SEMİH KÖKEN | 18 Mart 2014 | Kemer Güncel A- A+

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de tören düzenlendi. Kemer Belediyesi önündeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Jandarma Üsteğmen Mithat Çakar yaptı. Çakar, Türk savaş tarihinin önemli günlerinden olan 18 Mart Çanakkale Savaşı’nı kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi. En acı ve imkansızlıkların yaşandığı yıllarda, kurtuluş için meşale olan mücadelenin sonsuz bir deniz olduğunu ifade eden Çakar, şöyle konuştu:
“Tarihin her sayfasını aydınlatan, değerlerimize saldıran uluslara karşı, onurumuza sahip çıkma mücadelemizin her bir anına yazılan böyle bir zafer, hiçbir ulusa nasip olmamıştır.
18 Mart Çanakkale Savaşı, sadece bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bu savaşta 253 bin Mehmetçik şehit olmuştur. Çanakkale’nin geçilemeyeceğini gösteren aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” Törene, Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.
Tören daha sonra, Kemer Turizm Eğitim Merkezi’nde devam etti. Öğrencilerin Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili piyesler sunduğu etkinliği 1996’da Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan piyade er Hasan Yılmaz’ın ailesi de izledi. Yılmaz, mezarı başında anıldı.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle