Hoşgeldiniz  

Kemer’de Rusya Zafer Bayramı kutlanacak

SEMİH KÖKEN | 07 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesi tarafından organize edilen ve KETOB, VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneğinin destekleri ile 9 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanında 70’incisi kutlanacak olan Rusya’nın Zafer Bayramı etkinlikleri düzenlenecek.

Kemer Belediyesi, Kemer bölgesine yaz aylarında en çok gelen turist grubu olan Ruslar için bu yıl birincisi düzenlenecek olan Rusya Zafer Bayramı kutlamaları Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Kemer Belediyesi tarafında organize edilen ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği’nin destekleri ile 9 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek.

Kutlama saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda “Savaşa Hayır” temalı çocukların resim sergisi ile başlayacak. Ardından Kemer ve Antlaya’dan Rus derneklerinin hazırladığı savaş temalı şarkılar ve dans gösterileri sunulacak. Gelen misafirlere sembolik George şeritleri dağıtılacak ve turuncu siyah balonlar gökyüzüne bırakılacak. Bununla birlikte de Kemer’de bulunan otellerin açacağı stantlarda da alana gelen misafirlere yiyecek ve içecek ikramları yapılacak. Son olarak saat 20:00’de yine Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü sanatçı Vera Brezhneva konser verecek.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; “Özelikle Kemer bölgesine benim ilk belediye başkanlığım dönemi olan 1994’de bir Rus heyeti gelmişti. Bizde onlar için iyi bir hazırlık yapmıştık ve kendileri de Kemer’i çok beğenmiş ve sevmişlerdi. Hatta o günden bu güne Ruslar arasında Kemer’e küçük Moskova demeye başlamışlardı. Rus turistlere bakıldığında doğayı, denizi, sporu ve elbette eğlenceyi çok seviyorlar. Kemer’de bu konularda gerçekten bulunmaz bir güzelliğe sahip bir yer. Bununla birlikte ilçemizde bulunan eğlence merkezleri de düzenledikleri partiler ve konserler ile Türkiye’deki kalitenin üzerinde hizmet vermekteler ve bölgeye gelen turistler tarafından tanınmaktalar. Yani Kemer’e gelen turistler istedikleri her şeyi Kemer’de bulabiliyorlar. Ama bu sene Rusya’da yaşan ekonomik kriz ile birlikte gittiğimiz fuarlarda seyahat acentelerinin bizden bir talebi oldu. ‘Başkanım Kemer’de öyle bir şey yapalım ki tekrar ilgi noktası haline getirelim’ dediler. Bu işi de Kemer Belediyesi olarak bizim başarabileceğimizi söylediler. Antalya bölgesi için biz de bu konuda bir çalışma yaptık. Tabi ki insanların vazgeçemediği belli şeyler vardır. Bunların en önemlileri inanç, milliyetçilik duygusu ve ülkesine olan bağlılığıdır. İnanç ile ilgili olarak ülkemizin birçok noktasında gidilecek yerler var. Bizde bunu göz önünde bulundurarak Rusların bu yıl 70’incisini kutlayacak oldukları Zafer Bayramları için bir organizasyon düzenledik. Bununla ilgili olarak da Antalya’da bulunan Rus Dernekleri ile irtibata geçtik ve onlarda yaptığımız organizasyondan dolayı duygulandılar ve konuya duyarlı davrandılar. Bizde Kemer’de KETOB ile yaptığımız toplantıların ardından otelcilerimizi de bu organizasyona dahil ettik ve 9 Mayıs gecesi hep beraber kutlama yapacağız. Rusların çok beğendiği ünlü bir sanatçının da konserini ayarladık ve çok güzel tepkiler aldık. Organizasyonumuz öğlen başlayıp gece yarısına kadar devam edecek. Otelcilerimizde yapılan organizasyonda stantlarını kurarak gelen misafirlere yiyecek ve içecek sunumu yapacaklar. Yaptığımız bu organizasyon karnaval havasında kutlanacak ve bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz kutlamaları devam ettirerek kalıcı olması için çalışacağız. Ben Belediye Başkanı olduğum sürece de bu tür organizasyonlara önem vereceğiz. Kemer’de biz turist sayısını arttırmak ve turizmciler ile esnaflarımızın kazançlarını yükseltmek için çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yapacağımız organizasyonlar sadece Ruslar ile sınırlı olmayacak. Norveçlilerinde bizden böyle bir kutlama için talepleri oldu biz hem Norveçlilere hem de Almanlar için böyle bir kutlama organizasyonu Kemer’de yapmayı da planlıyoruz. Biz turizm şehriyiz ve hatta Dünyanın en önemli turizm şehirlerinden bir tanesiyiz” dedi.

“KUTLAMALAR GELENEKSEL HALE GELMELİ”

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül ise; “Rus misafirlerin Kemer Turizmin de ki yeri çok önemli ve değerli, aynı zamanda Kemer’de yaşayan ve Kemer sevdalısı olan Rus vatandaşlarımızın yaşadığını biliyoruz. Ruslar için çok anlamlı ve manevi değeri olan Zafer Bayramı‘nın bir Turizm bölgesi olan Kemer’de kutlanacak olması çok memnuniyet verici bir durum. Artık bu kutlamaları geleneksel hale getirerek önümüzde ki yıllara da yayılması en büyük temennimiz. Biz de Kemer Turistik Otelciler Birliği olarak, organizasyona üye otellerimizin çeşitli yiyecek, içecek ikramları ile destek olacağız”

“BAŞKA YERLERDE, BELEDİYEDEN BU KADAR BÜYÜK BİR DESTEK YOK”

Kemer Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Gül’e organizasyonu desteklediği için teşekkür eden VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadejda Pelit de; “Türkiye Rusyalı Yurttaşlar Koordinasyon Kurulunun üyeleri olarak, Sovyet Rusya’dan gelen insanlar için çok önemli bir gün. Maalesef başka illerde veya ilçelerde belediyelerden, Kemer’de bizim gördüğümüz desteği göremediler. Ayrıca Kemer belediyesi 9 Mayısta Rusça konuşan ülkelerinde ünlü şarkıcının Vera Brezhneva’nın konseri düzenleniyor. Bu yeni nesiller için büyük bir sürpriz olacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle