Hoşgeldiniz  

Kemer’de Ramazan coşkusu

Semih Köken | 10 Temmuz 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Kemer ilçesinde Tasavvuf Konseri ve Urfa Sıra Gecesi düzenledi. Kemer halkına keyifli saatler yaşatan etkinliklere turistler de yoğun ilgi gösterdi.

 

İlk olarak Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda Geleneksel Ramazan Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliği Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurkacı, Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinasyon Başkanı Kahraman Üraz, çok sayıda vatandaş ve turist izledi.

AHLAK YARGILARI DEĞİŞTİ

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Önder Bilgin Ramazan Ayı’nın önemine dikkat çekerek ‘Sadakat Ahlakı’ konulu bir konferans verdi. “İslamiyet’in doğuşundan bugüne kadar orucu bozan şeylerde pek bir değişiklik olmadı ancak ahlak yargılarımızda ciddi değişmeler oldu” diyen Bilgin, iyi ahlakın hayatımızdaki önemine dikkat çekti.

İLAHİLER SESLENDİRİLDİ

Konferansın ardından sahne alan Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu, tasavvuf müziğinin seçkin örneklerini seslendirdi. Şef Aydemir Tuncer yönetiminde ilahilerle Ramazan’ın manevi duygusunu yaşatan konservatuvar sanatçıları turistlerden de büyük beğeni topladı.

URFA SIRA GECESİ

Kemerliler ertesi gün düzenlenen Urfa Sıra Gecesi ile eğlenceli bir Ramazan akşamı yaşadı. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı sanatçısı Nihat Akçer’in türküleriyle coşan vatandaşlar, halaylar çekti. Urfa kültürünün yaşatıldığı gecede konser sırasında sahnede yoğrulan çiğ köfte, vatandaşlara ve turistlere ikram edildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle